Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Krievija aicina rietumvalstis vairāk uzmanības veltīt miera plāna ieviešanai, nevis režīma maiņai Sīrijā

Krievija neatbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu un aicina rietumvalstis vairāk uzmanības veltīt ANO īpašā sūtņa Kofi Annana izstrādātā miera plāna ieviešanai, nevis centieniem panākt režīma maiņu nemieru plosītajā valstī, pirmdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Mēs neatbalstām Sīrijas valdību. Mēs atbalstām Kofi Annana plānu," piedaloties kopīgā preses konferencē ar Lielbritānijas ārlietu ministru Viljamu Heigu, Maskavas nostāju skaidroja Lavrovs. Viņš arīdzan uzsvēra, ka pasaules lielvarām ir "jāspēlē Kofi Annana plāna ieviešanas spēle, nevis režīma maiņas spēle".

Krievijas prioritāte nav saistīta ar to, "kurš ir pie varas" Sīrijā, bet gan ar to, kā pielikt punktu asiņainajai vardarbībai šajā valstī, norādīja Lavrovs. "Mūs ļoti satrauc tas, ka Annana plāns tiek ieviests neapmierinoši. Mēs joprojām esam tālu no mērķiem," sacīja Lavrovs. Savukārt Heigs brīdināja - ja Annana plāns netiks ieviests, Sīriju sagaida "haoss un pilsoņu karš".

Atšķirībā no rietumvalstīm, kas Sīrijas nemieros vaino valdošo režīmu, Maskava apgalvo, ka vaina jāuzņemas gan režīmam, gan bruņotajai opozīcijai. "Ir izveidojusies situācija, kurā abas puses skaidri saistītas ar miermīlīgo iedzīvotāju nogalināšanu," norādīja Lavrovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits