Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievija aizliegusi iebraukt 500 amerikāņiem, arī Obamam

Krievija piektdien aizliegusi iebraukt valstī 500 ASV pilsoņiem, tai skaitā bijušajam ASV prezidentam Barakam Obamam.

"Atbildot uz sankcijām, ko pret Krieviju regulāri ievieš [ASV prezidenta Džo] Baidena administrācija, (..) iebraukšana Krievijas Federācijā aizliegta 500 amerikāņiem," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija, piebilstot, ka šajā sarakstā ir arī Obama.

ASV piektdien pievienoja "melnajam sarakstam" simtiem uzņēmumu un personu, kam piemērotas sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Vašingtonai jau sen vajadzēja zināt, ka neviens naidīgs solis pret Krieviju nepaliks bez atbildes," paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Cita starpā Krievija aizliegusi iebraukt arī amerikāņu televīzijas raidījumu vadītājiem Stīvenam Kolbergam, Džimijam Kimelam un Setam Maiersam, raidorganizācijas CNN žurnālistei Erīnai Bērnetai un telekanāla MSNBC raidījumu vadītājai Reičelai Medovai.

Krievija paziņoja, ka "melnajā sarakstā" iekļāvusi arī senatorus, kongresmeņus un domnīcu darbiniekus, kas esot iesaistīti rusofobisku viedokļu un viltus ziņu izplatīšanā, kā arī tādu uzņēmumu vadītājus, kas piegādā ieročus Ukrainai.

Krievija šādi reaģējusi uz ASV atteikumu pagājušajā mēnesī izsniegt vīzas Krievijas žurnālistiem, kuriem bija paredzēts pavadīt ārlietu ministru Sergeju Lavrovu vizītē uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Drošības padomes sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits