Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Krievijā aiztur Navaļniju un vismaz tūkstoti protestētāju

Maskavā pirms paredzētās protesta akcijas aizturēts tās rīkotājs - opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs, paziņojusi viņa sieva Jūlija Navaļnija. Tāpat protestos Maskavā un Sanktpēterburgā aizturēti vairāk nekā tūkstotis cilvēku, ziņo nevalstiskā organizācija OVD-info, kas seko līdzi protestētāju aizturēšanas gadījumiem. Pēc tās datiem, Maskavā aizturēti vairāk nekā 730 protestētāji, bet Sanktpēterburgā - vairāk nekā 500.

Ziņas par aizturētajiem pienāk arī no citām Krievijas pilsētām - Sočiem, Kaļiņingradas, Tambovas, Tulas, Vladivostokas un citām.

Savukārt Navaļnija vadītā Korupcijas apkarošanas fonda telpās Maskavā pirmdienas pēcpusdienā pārtraukta elektroapgāde, vietnē Twitter paziņojusi fonda pārstāve Kira Jarmiša.

Jau ziņots, ka pirmdien visā Krievijā notiek protesta akcijas pret korupciju, kuras rīko Navaļnijs. Daļa no šīm akcijām notiek ar varasiestāžu atļauju, bet daļa ir nesankcionētas.

Navaļnijs bija saņēmis Maskavas pašvaldības atļauju rīkot protesta akciju Saharova prospektā, taču svētdienas vakarā Navaļnijs paziņoja, ka tā notiks Tveras ielā netālu no Kremļa. Līdz ar to šī protesta akcija skaitās nesankcionēta. Savu lēmumu mainīt akcijas norises vietu Navaļnijs pamatoja ar to, ka varasiestādes izdara spiedienu uz apakšuzņēmējiem, kuri, minot dažādus iemeslus, atteikušies paredzētajā pasākuma norises vietā Saharova prospektā samontēt skatuvi. Maskavas mērija paziņoja, ka policija netraucēs cilvēku pārvietošanos pa Tveras ielu, kas ir slēgta transporta satiksmei valsts svētku - Krievijas dienas - pasākumu dēļ, taču aizturēs tos, kam būs plakāti vai kas izkliegs saukļus.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

reptilis
r
Aizturēts ir arī Maļcevs ...Galperins...un citi protestu organizātori....Krievijā pat trijatā uz ielas pat sastiķēt bez režīma atļaujas nedrīkst:))))))
gjsjd
g
Viņš ir stulbs. Tas ir tas pats, ja Rīgā protestu pieteiktu rīkotu uzvaras parkā, bet patiesībā pārceltos uz Brīvības ielu.
Kas
K
Navaļnijs ir galīgs stulbenis un punkts. Ceru ka pasēdēs pāris sutkas ar bomžiem vienā kamerā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits