Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijā ASV pilsonim piespriests cietumsods par iesperšanu policistam

Tiesa Voroņežā, Krievijas rietumos, piespriedusi četrus gadus un sešus mēnešus ilgu cietumsodu 28 gadus vecam ASV pilsonim par iesperšanu policistam.

"Šis vīrietis, kurš nepiekrita varasiestāžu likumīgajai rīcībai, pielietoja vardarbību pret policistu dienesta laikā, vairākas reizes iesperot viņam," paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komiteja, kas izmeklē nopietnus noziegumus.

Amerikānis, kuru Krievijas ziņu aģentūras identificējušas kā Robertu Gilmanu, gatavojas pārsūdzēt tiesas lēmumu, medijiem paziņoja viņa advokāts, piebilstot, ka viņi grasās sazināties ar ASV amatpersonām, lai noorganizētu ieslodzīto apmaiņu.

Izmeklēšanas komiteja sacīja, ka policija aizturēja amerikāni, jo viņš reibuma stāvoklī traucējis sabiedrisko kārtību vilcienā. Komiteja pavēstīja, ka amerikānis sākotnēji nav atzinis vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās, bet pēc tam mainījis savu lēmumu.

Pašlaik notiekošā Ukrainas kara laikā ASV un Krievija jau ir veikušas vienu ieslodzīto apmaiņu, kad aprīlī bijušais ASV jūras kājnieks Trevors Rīds tika apmainīts pret notiesātu narkotiku kontrabandistu Konstantīnu Jarošenko.

Bijušais ASV jūras kājinieks Trevors Rīds 2020.gadā Krievijā tika notiesāts uz deviņiem gadiem cietumā par divu policistu dzīvību apdraudēšanu atrodoties alkohola reibumā. Incidents noticis Maskavā. Rīds tiesā noliedza vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās un apgalvoja, ka neatceras incidentu.

Cits ASV pilsonis Polas Vīlans pašreiz atrodas cietumā Krievijā par spiegošanu. Auto daļu uzņēmuma apsardzes darbinieks Vīlans, kurš ir bijušais ASV jūras kājnieks, 2018.gada decembrī tika aizturēts Maskavā. 2020.gadā viņam tika piespriests 16 gadu cietumsods par spiegošanu, bet viņš savu vainu noliedz.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits