Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Krievijā ierosina krimināllietu par Gebelsa un Musolīni darbu izdošanu

Maskavas prokuratūrā ierosināta krimināllieta par Trešā reiha propagandas ministra Jozefa Gebelsa un Itālijas diktatora Benito Musolīni darbu izdošanas faktu, piektdien pavēstīja prokuratūras preses dienests.

Prokuratūra uzskata, ka Gebelsa romāns "Mihaels. Kāds vācu liktenis dienasgrāmatas lappusēs" un Musolīni "Trešais ceļš: Bez demokrātiem un komunistiem" ir ekstrēmistiski.

"Veiktajā psiholoģiski lingvistiskajā analīzē konstatēts minēto drukāto izdevumu ekstrēmistiskais raksturs," teikts dienesta paziņojumā, kurā arī norādīts, ka šajos izdevumos "pamatota un attaisnota nacisma ideoloģija, kā arī vienu cilvēku nacionālais un rases pārākums pār citiem".

Abu darbu tulkojumi krievu valodā nākuši klajā Maskavas izdevniecībā "Algoritm".

Rakstnieks un kreiso radikāļu nometnes politiskais aktīvists Eduards Ļimonovs tviterī aicinājis aizstāvēt izdevniecību, jo uzskata, ka krimināllietas ierosināšana par grāmatu izdošanas faktu ir bīstams precedents citiem autoriem.

"Ir jāaizstāv izdevniecība "Algoritm". Krimināllieta par grāmatām - tas ir XIX gadsimts. Šodien viņi aizliedza Musolīni grāmatu, rīt ķersies pie dzīviem krievu autoriem," brīdināja Ļimonovs.

Izdevniecībā "Algoritm" jau piektdien notikusi kratīšana, kas gan neesot bijusi tieši saistīta ar Gebelsa un Musolīni darbu izdošanu, sacīja izdevniecības direktors Sergejs Nikolajevs.

Kratīšanu veikušajām amatpersonām esot pateikts, ka "šeit tiek pārkāpta kārtība un viņi atnākuši pārbaudīt", skaidroja direktors.

Viņš arī sacīja, ka neko nezina par krimināllietas ierosināšanu.

"Cik man zināms, tiesnesis atzina prokuratūras veikto psiholoģiski lingvistisko ekspertīzi par neapmierinošu un ir licis veikt citu," sacīja Nikolajevs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits