Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Ilustratīvs attēls

Krievijā Igaunijas nepilsonim par spiegošanu piespriests 11 gadu cietumsods

Maskavas pilsētas tiesa piespriedusi 11 gadu cietumsodu Igaunijas iedzīvotājam, nepilsonim Arsenam Mardaleišvili, kurš atzīts par vainīgu spiegošanā, vācot liecības, kas varēja kaitēt Krievijas aizsardzības spējām, informēja tiesā.

Mardaleišvili par spiegošanu piespriestais 11 gadu cietumsods jāizcieš stingra režīma kolonijā.

Spriedumu desmit dienu laikā var pārsūdzēt.

Lietas izskatīšana notika aiz slēgtām durvīm.

Jau vēstīts, ka pērn maijā Igaunijas Drošības policija apstiprināja Mardaleišvili aizturēšanu Krievijā apsūdzībās par spiegošanu, bet plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka aizturētais līdz 2010.gadam bija prokremliskās organizācijas Naktssardze biedrs.

2010.gadā portāls Delfi.ee vēstīja, ka tā gada februārī astoņi aktīvisti, tostarp Mardaleišvili ir pametuši Naktssardzi, kā iemeslu minot neapmierinātību ar tās līderu Dmitrija Lintera un Maksima Revas darbību.

Naktssardze bija galvenā organizācija, kas rīkoja protestus pret Igaunijas varasiestāžu lēmumu pārvietot pieminekli padomju karavīriem jeb tā dēvēto Bronzas kareivi uz karavīru kapsētu. Saistībā ar pieminekļa pārvietošanu 2007.gada aprīlī Tallinā un vairākās Igaunijas ziemeļaustrumu pilsētās izcēlās plašas nekārtības.

Igaunijas Uzņēmumu reģistrs liecina, ka 1969.gadā dzimušais Mardaleišvili kopš 2008.gada ir Igaunijas Vienotās kreiso partijas biedrs.

"Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) Sanktpēterburgā aizturējis Igaunijas iedzīvotāju un nepilsoni Arsenu Mardaleišvili, kurš dzimis 1969.gadā, aizdomās par nozieguma pastrādāšanu pēc Krievijas Kriminālkodeksa 276.panta (spiegošana)," pērn maijā informēja FDD preses dienestā.

"Mardaleišvili, rīkojoties pēc Igaunijas Iekšlietu ministrijas Drošības policijas biroja rīkojuma, apzināti vāca slepenu militāro informāciju par Krievijas bruņotajiem spēkiem," norādīja FDD, uzsverot, ka militāra rakstura informācijas nodošana ārvalstīm "varēja kaitēt valsts aizsardzības spējām".

Top komentāri

zvirbulēns
z
Jā, tā ir fašistiskā Krievija, baisa voviku valsts! Nu, nekas, drīz šī valsts pazudīs no pasaules kartes! Viss uz labu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits