Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Krievija izdod aresta orderi Gruzijas parlamenta deputāta aizturēšanai

Krievija ceturtdien izdeva aresta orderi Gruzijas parlamenta deputāta Givi Targamadzes aizturēšanai. Targamadze Krievijā apsūdzēts par pagājušajā gadā Krievijā pieredzēto plašo protestu finansēšanu un organizēšanu. Krievijas Izmeklēšanas komiteja norādīja, ka Targamadze apsūdzēts par "gatavošanos organizēt masu nekārtības Krievijas Federācijas teritorijā kopā ar Sergeju Udaļcovu" un vēl diviem protestu līderiem.

Udaļcovam saistībā ar šīs pašas lietas izmeklēšanu pagājušajā nedēļā tika noteikts mājas arests. Udaļcovs tika arestēts oktobrī, tomēr drīz pēc tam no ieslodzījuma atbrīvots. Kreisās frontes līderis viņam izvirzītās apsūdzības noraida un skaidro, ka tas ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina mēģinājums diskreditēt opozīciju. Ja Udaļcovu tiesa atzīs par vainīgu, viņam draud līdz pat desmit gadu cietumsods.

Oktobrī kopā ar Udaļcovu tika arestēti divi citi aktīvisti - Konstantīns Ļebedevs un Leonīds Razvozžajevs. Ļebedevs trešdien tika atbrīvots no apcietinājuma un viņam tika noteikts mājas arests, bet Razvozžajevs joprojām atrodas apcietinājumā. Razvozžajevu Ukrainā nolaupīja Krievijas specdienesti un nogādāja atpakaļ Krievijā, kur viņš tika piespiests parakstīt atzīšanos. Razvozžajevs vēlāk atzīšanos atsauca.

Kā vēstīts, 11.decembrī Krievijas Izmeklēšanas komiteja paziņoja, ka vairākus opozīcijas aktīvistus, kas plānojuši masu nekārtību izraisīšanu un varas sagrābšanu, esot finansējis Targamadze. Sākotnēji šie apgalvojumi izskanēja Krievijas televīzijas kanālā NTV pārraidītajā filmā "Protestu anatomija 2".

Izmeklēšanas komiteja skaidroja, ka orderis Targamadzes aizturēšanai izdots, saņemot Tbilisi apliecinājumu, ka deputātam nav tiesiskās imunitātes. Pagājušā gada sākumā, protestiem sasniedzot kulmināciju, Maskavas ielās izgāja ap 100 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits