Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Krievija izvedīšot karaspēku piektdien, atstās buferzonā

Krievija ceturtdien sāka sava karaspēka izvešanu no Gruzijas, solot, ka tā tiks pabeigta piektdien, tomēr piebilda, ka tās karaspēks paliks gan Dienvidosetijā, gan buferzonā dziļāk iekšā Gruzijas teritorijā. Aculiecinieki ziņo, ka Krievijas armijas izvešana nevedas īpaši raiti un dažviet krievu karavīri veic dažādas provokācijas.

"Rīt (piektdien) astoņi kontrolpunkti tiks izveidoti buferzonā, kur atradīsies ne vairāk kā 500 miera uzturētāju," ceturtdien sacīja Krievijas ārlietu mninistrs Sergejs Lavrovs, raksta Reuters. Tā saucamā buferzona atradīsies Gruzijas teritorijā, stiepsies gar Dienvidosetijas robežu. "Pārējie miera uzturētāji tiks pārvietoti uz Dienvid­osetiju, bet atlikušie dosies uz Krieviju," piebilda S.Lavrovs, tomēr nekonkretizēja, cik karavīru tiks izvietoti Dienvidosetijā.

Televīzijas BBC korespondents Gruzijā ziņoja, ka no Igoeti ciema, kurš atrodas 35 kilometrus no valsts galvaspilsētas Tbilisi, ceturtdienas pēcpusdienā izbraukusi kolonna ar krievu bruņutehniku un karavīriem, kas devusies Dienvidosetijas virzienā. Aculiecinieki vēstīja, ka krievu tanki un artilērija devusies uz Roki tuneli Krievijas virzienā.

Savukārt Gruzijas pilsētā Poti Krievijas armijas tanki un smagās automašīnas bloķējušas tiltu, kas ir vienīgā pieeja ostai. Aculiecinieki vēsta, ka krievu karavīri ostas teritorijā rakuši tranšejas un pilsētas virzienā pavērsuši mīnmetējus. Tika ziņots, ka naktī uz ceturtdienu Krievijas armija ar zenītiekārtām Šilka veikusi šāvienu kārtu debesīs. Pastāv pieņēmumi, ka lodes raidītas civilo lidmašīnu virzienā, kas gan lidojušas pietiekami augstu, lai tam netrāpītu. Iespējams, ka krievu karavīri tā darījuši, lai iebiedētu lidmašīnu pilotus, vai arī mēģinājuši panākt, lai virs Gruzijas atteiktos lidot civilās lidmašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits