Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijā nezina, ko iesākt ar "pēdējo PSRS pilsoni"

Pēc trīsdesmitgadu cietumsoda izciešanas Vasilijs Babina Krievijā aizturēts vēlreiz un nogādāts nelegālo imigrantu nometnē, jo viņš vēl aizvien skaitās PSRS pilsonis, raksta Foreign Policy.

Babina pēc tiesas lēmuma aizturēts atkārtoti, jo pirms trīsdesmit gadiem, kad viņš tika apcietināts un nogādāts cietumā, viņš bija tajā laikā eksistējošās PSRS pilsonis, taču tagad, iznākot no cietuma un saņemot atpakaļ savu padomju pilsoņa pasi, 58 gadus vecais vīrietis ir faktiski kļuvis par nelegālo imigrantu. 

Imigrantu nometnē viņam, iespējams, nāksies palikt vismaz līdz maijam, kad tiesa lems par viņa tālāko likteni. Krievijas amatpersonas vēlas "pēdējo PSRS pilsoni" nogādāt Kazahstānā, kur viņš ir dzimis. 

"Tieslietu ministrija paziņojusi, ka tā negrib, lai Babins paliktu Krievijā. Nav paskaidrots kādēļ," komentējis Babina advokāts, norādot, ka strādā, lai aizturētais varētu palikt Krievijā un tikt apvienots ar savu ģimeni Altaja republikā. 

Lai gan, pēc ANO datiem, pasaulē ir no 3,5 līdz 12 miljoniem cilvēku, kas nepieder nevienai valstij, Babina gadījums, kā norāda Foreign Policy, ir unikāls, jo nav reģistrēts neviens šāds gadījums ar kādu citu bijušo PSRS pilsoni. 

Top komentāri

A.
A
Šis gadījums nav jau īsti unikāls, jo taču Latvijas nepilsoņi skaitās bijušās PSRS pilsoņi.
Široka
Š
Strana moja rodnaja.....bet kā īzrādās,tad jādodās uz Kazahiju...dīvaini ,vai ne?
Kremlin.ru
K
Путинский русский мир В торговом центре 16-летний подросток зарезал ровесника Драка подростков закончилась убийством Тамбовские школьники сожгли железнодорожную станцию В Кузбассе женщина сожгла младенца в печи В Красноярском крае мужчина сжег заживо свою жену "Кремль "устал" от США. А весь мир - от Кремля"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits