Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Krievija paziņo, ka iznīcinājusi gandrīz 75% savu ķīmisko ieroču krājumu

Krievija trešdien paziņojusi, ka iznīcinājusi gandrīz trīs ceturtdaļas no saviem ķīmiskajiem ieročiem un līdz 2015.gadam gatavojas iznīcināt visu arsenālu.

Savienotās Valstis ir paudušas bažas par Krievijas spējām un vēlmi iznīcinot šos bīstamos ieročus, jo 2012.gadā Maskava lauza ar Vašingtonu noslēgto vienošanos par ķīmisko ieroču likvidēšanu.

Tomēr Krievijas Tirdzniecības un rūpniecības ministrijas amatpersona Viktors Holstovs, kurš atbild par 1997.gadā pieņemtās starptautiskās Ķīmisko ieroču konvencijas izpildi, apstiprināja, ka Krievija ir apņēmības pilna iznīcināt savus ķīmisko ieroču krājumus. "Runājot par apjomu, mēs esam iznīcinājuši vairāk ķīmisko ieroču nekā visas citas valstis. (..) Tie ir vairāk nekā 29 000 tonnu, kas ir 73% no visiem krājumiem," norādīja Holstovs.

Viņš apgalvoja, ka Krievija ir iznīcinājusi astoņas no 24 rūpnīcām, kurās tika ražoti ieroči. Pārējās rūpnīcas plānots pielāgot citiem ražošanas veidiem.

1997.gadā pieņemtā starptautiskā Ķīmisko ieroču konvenciju noteica, ka Krievijai jāiznīcina savi ķīmisko ieroču krājumi līdz 2012.gadam, bet lielā apjoma dēļ Krievija bija spiesta pagarināt termiņu līdz 2015.gadam. Holstovs pauda pārliecību, ka uzdevums tiks veikts laikā, lai gan mediji šomēnes ziņoja, ka termiņu var nākties pagarināt līdz 2020.gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits