Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
PČ laikā Krievijā varēja ierasties un uzturēties izmantojot speciālu fanu dokumentu, nevis ierastās vīzas

Krievija plāno ieviest e-vīzas

Krievija apsver iespēju ļaut visā valstī uzturēties, izmantojot elektronisko vīzu sistēmu, kas, kā ziņo Krievijas medijs RBK, varētu atvieglot tūrismu un radīt lielāku interesi, bet apmaiņā pret šo sistēmu, Krievija vēlas, lai citas valstis atvieglotu krievu ieceļošanu tajās.

Krievijas nacionālā mēroga projektā Digitalizēta valsts pārvalde paredzēts, ka pēc trim gadiem valstī varēs ieceļot, izmantojot elektroniski pieteiktas un apstiprinātas vīzas. Līdz 2019. gada oktobrim paredzēts izstrādāt e-vīzu projekta koncepciju. 

RBK norāda, ka projekta izmaksas netiek atklātas, tāpat arī, lai gan paziņots, ka tas ienesīs papildu 14-21 miljardu rubļus budžetam, nav norādīts, kādā tieši veidā e-vīzas palīdzēs to realizēt. Viens no plānotajiem avotiem ir tūrisma pieaugums, kura veicināšana, kā RBK atgādina, ir viens no Vladimira Putina 2018.gada pavasarī izvirzītajiem mērķiem. 

Kultūras ministrija norādījusi, ka vēlas vairāk tūristus no turīgajām Eiropas valstīm, jo eiropieši "tērē vairāk nekā ķīnieši". Pēc RBK minētajiem datiem, 2017. gadā Krievijā ierādās vien 3,6% no visiem Eiropas tūristiem. 

Tiesa gan, kā medija norādīja fonda 21.gs migrācija vadītājs Vjačeslavs Postavņins, starptautiski šādi procesi notiek, balstoties uz divpusējām darbībā, proti, viņš šaubas, ka ASV un Eiropas Savienības šobrīd ir gatavas atvieglot vīzu procesu krieviem. 

Top komentāri

Koļa Zejs
K
Bez e-vīzām izsniegs arī e-prezervatīvu komplektu, bet "ja poveseljusj" - sakaltētu cūkas urīnpūsli.
...
.
Ha ha ha sasapņojušies. Grib tikt tur,kur neviens tos negrib un negaida. Bet pa savu krievzemi lai ceļo ar e vai b vīzēm.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits