Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krievijā plūdos vaino lietavas un piegružoto upi

Galvenie Krievijas postošo plūdu izraisītāji bijuši ievērojamie nokrišņi, kā arī piegružotā Adagumas upes gultne Krimskā, secinājis Krievijas vides un meteoroloģijas dienests (Rosgidromet).

Dienesta pārstāvji paziņojuši, ka stiprais lietus Krasnodaras novadā pārsniedzis jebkad novēroto nokrišņu daudzumu šajā apkaimē, vēstīja aģentūra Interfax. Turklāt Adagumas upes caurlaidība pie dzelzceļa tilta pirms Krimskas pilsētas bijusi nepietiekama, lai ļautu cauri iztecēt spēcīgajai straumei ar tās nestajiem kokiem un atlūzām. Rezultātā trijstūrī, ko veidojuši dzelzceļa uzbērumi, ūdens līmenis cēlies, sasniedzot 7 – 10 metru augstumu un radot mākslīgu ūdenskrātuvi. Nokrišņu daudzumam pieaugot, ūdens pārrāvis visus šķēršļus un ātri pārpludinājis daļu Krimskas, ziņoja aģentūra.

Speciālistu atzinumā teikts, ka Adagumas upe nav spējīga novadīt visus plūdus ūdeņus, jo tā ir stipri piegružota, vietām aizaugusi, turklāt pat lieguma zonās tās krastos veikta apbūve.

Līdz šim Krievijas prezidents Vladimirs Putins nolaidībā vainojis vietējās varastiestādes, kas nav pietiekami operatīvi reaģējušas un trauksmi izziņojušas par vēlu.

Kā zināms, 7.jūlija naktī postošo plūdu rezultātā Krasnodaras novadā lietavu izraisīto plūdu rezultātā cieta vairāk kā 24 tūkstoši iedzīvotāju, applūda tūkstošiem māju, 170 cilvēki gāja bojā. Vispostošākās plūdu sekas bija Krimskas rajonā, kur plūdos gāja bojā visvairāk iedzīvotāju, starp tiem lielākoties bija vecāka gadagājuma ļaudis. Krievijas varasiestādes saistībā ar notikušo traģēdiju ierosinājušas krimināllietu un veic izmeklēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits