Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krievija publisko dokumentus par slaktiņu Katiņā

Krievijas Federālā arhīvu aģentūra trešdien publiskojusi dokumentus par 1940. gada aprīlī un maijā notikušo Katiņas slaktiņu, kura laikā Smoļenskas apgabalā padomju armija nogalināja 22 tūkstošus poļu virsnieku un inteliģences pārstāvjus, vēsta BBC.Federālās arhīvu aģentūras interneta vietnē ir ievietoti dokumentu oriģinālu elektroniskie attēli par Katiņu, kuri glabājas Krievijas Sociāli politiskās vēstures valsts arhīvā.

Tas ticis darīts pēc Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva lēmuma. 1990. gadā dokumntu pakete tikusi atslepenota, tomēr līdz šim ar to varēja iepazīties tikai cilvēki, kam izsniegtas īpašas atļaujas. Arhīvu aģentūras vadītājs Andrejs Artizovs atklāja, ka 1990.gada oktobrī pēc toreizējā Krievijas līdera Borisa Jeļcina lēmuma dokumentu kopijas tikušas nodotas Polijas valdībai.Tomēr eksperti domā, ka dokumentu publiskošana ir tikai pieklājības žests, nevis Krievijas vēlme mainīt uzskatus par Katiņas notikumiem. Polija līdz šim vairākkārt aicinājusi Krieviju atslepenot visi tās rīcībā esošos dokumentus par Katiņas notikumiem.

Top komentāri

FL
F
Nekas, gan jau es vēl piedzīvošu 'Nirnbergu 2', kur sodīs gan komunistus, gan nodevējus, gan citu padomju sarkano drazu. Tik žēl tas, ka tas būs tīri simboliski, reālie vainīgie būs jau savā nāvē zem zemes, a vajadzētu ta elles ugunīs degt... Vēl jau ir mapītes par citām slepkavībām, par K. Ulmaņa mocīšanu, par Baltijas 'draudzīgo, vienprātīgo, brīvprātīgo' lūgšanos pieņemt komunistu impērijā 1940. gadā, par ... ... Nolādētā padomju asiņainā impērija... Krievijas arhīvs vēl joprojām pārslogots sakarā ar lielo interesi visā pasaulē.. Un cik vēl tadas "katiņas" pa visu plašo matušku.., ip tvai! Kurš pastāstīs? Kurš atbildēs?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits