Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Krievijā tiek veikta sākotnējā izmeklēšana par Navaļnija veselības stāvokļa pasliktināšanos

Krievijas policija ceturtdien paziņojusi, ka tiek veikta sākotnējā izmeklēšana par opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija pēkšņā veselības stāvokļa pasliktināšanās apstākļiem.

Izmeklētāji Sibīrijā strādā pie tā, lai "noskaidrotu šī incidenta apstākļus", veicot ekspertīzes un vācot materiālus, "kam varētu būt vērtība kā pierādījumiem", teikts Krievijas Iekšlietu ministrijas Sibīrijas nodaļas paziņojumā.

Navaļnija komanda pieprasījusi Krievijas Izmeklēšanas komitejai, lai varasiestādes uzsāk krimināllietas izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par mēģinājumu nogalināt sabiedrībā pazīstamu cilvēku, tomēr amatpersonas, pēc visa spriežot, pret šādas izmeklēšanas uzsākšanu izturas atturīgi.

Iekšlietu ministrija ceturtdien konkrēti nenorādīja, kad uzsākta sākotnējā izmeklēšana. Tās gaitā ir jānoskaidro, vai ir pamats krimināllietas ierosināšanai.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs ceturtdien atkārtoti pauda, ka pagaidām nav iemesla krimināllietas uzsākšanai.

"Šajā ziņā nekas nav mainījies. Mēs joprojām, diemžēl, nesaprotam, kas izraisīja stāvokli, kādā ir šis pacients," Peskovs sacīja žurnālistiem.

44 gadus vecajam Navaļnijam, kas kopš sestdienas ārstējas Berlīnes Universitātes klīnikā Charite, konstatēta saindēšanās ar holinesterāzes inhibitoriem.

Pagājušās ceturtdienas rītā Navaļnijs bezsamaņā ar saindēšanās pazīmēm tika nogādāts slimnīcā Omskā.

Viņam kļuva slikti lidmašīnā, kas atradās ceļā no Sibīrijas pilsētas Tomskas uz Maskavu, un lidaparāts veica ārkārtas nolaišanos Omskā, kur Navaļnijs tika nogādāts slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Navaļnija atbalstītāji uzskata, ka viņa saindēšanā vainojams Kremlis.

Navaļnijs sagādājis neērtības Kremlim ilgāk nekā desmit gadus, atmaskojot korupciju starp visaugstākā ranga amatpersonām un tādējādi veicinot protestus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievu lidlaukā Krimā atskanējuši sprādzieni

Naktī uz trešdienu atskanējuši sprādzieni krievu okupētajā Krimas pussalā netālu no Džankojas kara lidlauka, vēsta lietotnes Telegram kanāls Astra un citi vietējie mediji.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits