Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievijas bankās nepieņem Putina atzīto separātistu "republiku" pases

Krievijā 30 lielākās bankas, to skaitā lielākā valstij piederošā Sberbank, atsaka pakalpojumus klientiem, kuru pases izdevušas pašpasludinātās Doņeckas un Luhanskas "republikas", vēsta The Moscow Times.

Tādējādi bankas darbojas pretēji Krievijas prezidenta Vladimira Putina nesen izdotajam rīkojumam pieņemt klientus, kuriem ir šajās pašpasludinātajās republikās izdoti personu apliecinoši dokumenti. Vairums banku gan atteikušās komentēt šos novērojumus vai arī paskaidrojušas, ka strādā tikai ar klientiem, kuri ir Krievijas pilsoņi.

Sberbank pārstāvis apgalvojis, ka bankas sistēmas aizvien tiekot pielāgotas, lai varētu apkalpot arī Doņeckā un Luhanskā izdoto pasu īpašniekus.

Putins februārī izdeva rīkojumu, ar ko oficiāli prasīts atzīt pašpasludināto republiku iedzīvotāju identifikācijas dokumentus. Izmantojot tos, piemēram, iespējams šķērsot Krievijas robežu.

Tāpat Krievija atzīst šajās teritorijās izdotos dzimšanas, izglītības, kāzu, šķiršanās, auto reģistrācijas un miršanas dokumentus.

Pēc Putina rīkojuma Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka Krievijas lēmums atzīt pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas tautas republiku dokumentus ir starptautisko tiesību pārkāpums un pierādījums Krievijas īstenotai okupācijai šajās teritorijās.

Top komentāri

eksis
e
tomēr baidās krievu bankas no sankcijām.
Viedais
V
Pareizi...Lugandonijas dokuments..nedorosijas palātas..pilnīgi ,,drošs"" aprites dokuments!
sems
s
nau iestajusies krievijas federacija nau krievijas robezu lai butu pilntiesigi krievijas pilsoni jaklust par krievijas pilsoniem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits