Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krievijas FDD atsakās ierosināt krimināllietu par Navaļnija saindēšanu

Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) izmeklēšanas pārvalde atteikusies no jebkādiem "procesuāliem lēmumiem" saistībā ar opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu.

FDD atteikusies ierosināt krimināllietu pēc kriminālkodeksa 355.panta par aizliegta ķīmiskā ieroča izstrādi, izgatavošanu un uzkrāšanu, paziņojuši Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonda juristi, atsaucoties uz FDD izmeklēšanas pārvaldes sniegto atbildi.

Kā apgalvo FDD, jebkādiem "procesuāliem lēmumiem" nav pamata sakarā ar "citas tiesībsargājošās iestādes" veikto pārbaudi.

Korupcijas apkarošanas fonda juristi FDD izmeklētāju atbildi uzskata par atrakstīšanos un vērsušies Maskavas Ļefortovas tiesā ar sūdzību atbilstoši kriminālprocesa kodeksa 125.pantam par FDD izmeklēšanas pārvaldes "nelikumīgu bezdarbību".

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika Charite.

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie Novičok grupas. Šo slēdzienu vēlāk apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits