Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Krievijas kosmosa industriju satricina korupcijas skandāls

Krievijas kosmosa industriju piektdien satricinājis jauns skandāls, medijiem ziņojot, ka kompānija Krievijas kosmosa sistēmas, iespējams, veltīgi izšķiedusi 6,5 miljardus rubļu (aptuveni 114 miljonus latu), attīstot GLONASS globālās navigācijas sistēmu.

"Mēs esam konstatējuši, ka nozagti aptuveni 6,5 miljardi," žurnālistiem atklāja bijušais GLONASS lietas izmeklēšanas vadītājs un Maskavas metro drošības pārraugs Igors Božkovs, norādot, ka aizdomās tiek turēta kompānijas vadība, ar kuru Krievijas kosmosa aģentūra Roskosmos noslēdza līgumu par GLONASS projektu.

Božkovs norādīja, ka Roskosmos devis Krievijas kosmosa sistēmām precīzi formulētas instrukcijas par to, kā novirzīt naudu lielāko kosmosa nozares priekšnieku kabatās. Viņš atklāja, ka apsūdzības šajā lietā izvirzītas jau pirms diviem gadiem, bet tad tika uzskatīts, ka runa ir par daudz mazākām summām.

Krievijas kosmosa sistēmas visas minētās apsūdzības noraidījusi, paziņojot, ka tas ir tikai kārtējais uzbrukums viņiem vadošo amatpersonu cīņā par finanšu resursu kontroli. "Un jo zemāks ir tās personas statuss, kas nāk klajā ar paziņojumu, jo lielāka ir iesaistītā summa. Tagad viņi min 6,5 miljardus," paziņoja kompānijas preses pārstāvis.

Viņa komentārus nekavējoties noraidīja prezidenta Vladimira Putina augsta ranga padomnieks, kurš vēlējās palikt anonīms. "Cīņai pret korupciju turpinoties, nevienam nevajadzētu apšaubīt tiesībsargājošo iestāžu profesionālismu, kompetenci un godīgumu," Krievijas ziņu aģentūrām paziņoja anonīmā amatpersona.

Tikmēr medijos izskanējušas spekulācijas, ka šī izmeklēšana var novest pie Roskosmos vadītāja Vladimira Popovkina atlaišanas. Popovkins ir pretrunīgi vērtēta amatpersona, kas šajā amatā tika iecelts tikai pagājušā gada aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits