Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Krievijas kosmosa kuģis ar trim astronautiem atgriežas uz Zemes

Krievijas kosmosa kuģis Sojuz TMA-22 otrdien nolaidās stepē Kazahstānā, atvedot atpakaļ uz Zemi trīs astronautus, kas vairāk nekā piecus mēnešus bija pavadījuši Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS), paziņoja Lidojumu vadības centrs pie Maskavas.

Uz Zemes atgriezās ASV astronauts Maiks Fosums, Japānas astronauts Satosi Furukava un Krievijas kosmonauts Sergejs Volkovs, kas bija pavadījuši SKS 165 dienas. Kosmosa kuģis ar viņiem nolaidās Kazahstānā pie Arkalikas pilsētas, un pirmais no tā izkāpa Volkovs.

Jaunā SKS apkalpe, kurā ir Krievijas kosmonauti Antons Škapļerovs un Anatolijs Ivaņišins, kā arī ASV astronauts Daniels Bērbenks, ieradās SKS ar šo kosmosa kuģi pagājušo trešdien un tur paliks līdz martam. Škapļerovs un Ivaņišins bija devušies kosmosā pirmoreiz, bet Bērbenks jau agrāk divreiz bijis kosmosā kā daudzkārt izmantojamā  kosmosa kuģa (atspoļkuģa) Atlantis apkalpes loceklis.

Sojuz TMA-22 14.novembrī tika palaists uz SKS no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā. Tas bija pirmais pilotējama  kosmosa kuģa starts, kopš ASV šogad beidza izmantot atspoļkuģus un Krievija kļuva par vienīgo valsti, kas ar saviem  kosmosa kuģiem spēj nogādāt cilvēkus uz SKS.

Tas bija arī pirmais pilotējama  kosmosa kuģa starts pēc tam, kad augustā neilgi pēc starta nogāzās Krievijas bezpilota kravas kosmosa kuģis Progress, kurš bija palaists no Baikonuras uz SKS.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits