Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Krievijas kosmosa kuģis savienojies ar SKS

Krievijas kosmosa kuģis Sojuz TMA-22 ar trim kosmonautiem trešdienas rītā savienojās ar Starptautisko kosmosa staciju (SKS), paziņoja Krievijas aģentūras Roskosmos preses sekretārs.

Sojuz TMA-22 pirmdien tika palaists uz SKS no Baikonuras kosmodroma Kazahstānā. Ar šo kosmosa kuģi uz SKS devās Krievijas kosmonauti Antons Škapļerovs un Anatolijs Ivaņišins, kā arī ASV astronauts Daniels Bērbenks. Škapļerovs un Ivaņišins devušies kosmosā pirmoreiz, bet Bērbenks jau agrāk divreiz bijis kosmosā kā daudzkārt izmantojamā kosmosa kuģa (atspoļkuģa) Atlantis apkalpes loceklis.

Pašlaik SKS uzturas 29.ekspedīcijas apkalpe, kuras sastāvā ir komandieris Maiks Fosums no ASV un bortinženieri Sergejs Volkovs no Krievijas un Satosi Furukava no Japānas. Viņi 22.novembrī atgriezīsies uz Zemes, un 21.decembrī no Baikonuras uz SKS dosies jauna apkalpe.

Šis ir pirmais pilotējama kosmosa kuģa starts, kopš ASV šogad beidza izmantot atspoļkuģus un Krievija kļuva par vienīgo valsti, kas ar saviem kosmosa kuģiem spēj nogādāt cilvēkus uz SKS.

Tas ir arī pirmais pilotējama kosmosa kuģa starts pēc tam, kad augustā neilgi pēc starta nogāzās Krievijas bezpilota kravas kosmosa kuģis Progress, kurš bija palaists no Baikonuras uz SKS. Domājams, ka Krievija zaudēs arī zondi Fobos-Grunt, kas 9.novembrī tika palaista no Baikonuras uz Marsa mēnesi Fobosu, bet kurai neizdevās ieiet lidojuma orbītā uz Marsu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits