Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijas ministrs: Birjuļovas nekārtībās tikai 30% bija vietējie iedzīvotāji

Nekārtībās, kas 13.oktobrī izraisījās Maskavas Birjuļovas rajonā, tikai 30% bijuši šī Krievijas galvaspilsētas rajona iedzīvotāji, svētdien pavēstīja Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs.

"Pārējie bija citu reģionu pārstāvji," viņš sacīja.

"Mēs strādājam kā attiecībā uz tiešajiem likumpārkāpējiem, tā arī attiecībā uz provokatoriem, kas ne tikvien cenšas izmantot katru iemeslu pretlikumīgām darbībām, bet arī mākslīgi cenšas radīt tādas situācijas, lai mūsu sabiedrībā sašūpotu nacionālo saskaņu," norādīja ministrs.

Maskavas mēra vietnieks Aleksandrs Gorbenko pagājušajā nedēļā sacīja, ka Birjuļovas nekārtībās ir vainojama "saujiņa atsaldētu nacionālistu".

"Mēs esam pārliecināti, un es uzskatu, ka izmeklēšanas pasākumos tas tiks pierādīts oficiālā kārtā, ka (..) masu nekārtības izprovocēja radikāli noskaņoti nacionālistiski spēki, jo mierīgie iedzīvotāji, tiekoties ar varas struktūrām, izturējās mierīgi," sacīja vicemērs.

Jau ziņots, ka Maskavas Birjuļovas rajonā 13.oktobrī notika bezprecedenta nekārtības un grautiņi, kurus bija izprovocējuši šī rajona 25 gadus vecā iedzīvotāja Jegora Ščerbakova slepkavība. Tā kā aizdomās par noziegumu tika turēts ieceļotājs no Kaukāza, nekārtību dalībnieki izdemolēja vietējos tirdzniecības punktus, kur strādā daudzi ieceļotāji no Kaukāza un Vidusāzijas.

Nekārtību gaitā tika sadauzītas vairākas automašīnas, bet kareivīgākie nekārtību dalībnieki iesaistījās sadursmēs ar omoniešiem.

Aizdomās par Ščerbakova slepkavību turētais Azerbaidžānas pilsonis Orhans Zeinalovs tika notverts 15.oktobrī Kolomnas pilsētā, Piemaskavā.

Opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, reaģējot uz Birjuļovas nekārtībām, ierosinājis ieviest vīzu režīmu attiecībās ar Vidusāzijas un Aizkaukāza valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits