Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Krievijas opozīcija plāno februāra sākumā rīkot jaunu akciju pret vēlēšanu rezultātu viltošanu

Krievijas mītiņu Par godīgām vēlēšanām organizatori jaunu akciju gājiena formātā plāno rīkot 4. vai 5. februārī, piektdien paziņoja Krievijas opozīcijas kustības Solidaritāte līderis Boriss Ņemcovs.

"Plānojam rīkot gājienu un mītiņu 4. vai 5.februārī, datumu pašlaik neesam noteikuši. Maršruts tiek plānots par Dārza apli, Tveras bulvāri, Manēžas laukumu līdz Lubjankai," sacīja Ņemcovs. Pēc viņa teiktā, gājienu būtu ērtāk rīkot 5. februārī, jo tā ir svētdiena, "mazāk mašīnu, transporta, maskaviešiem ērtāk".

Ņemcovs norādīja, ka pieteikums akcijas saskaņošanai būs jāiesniedz janvāra beigās, iespējas pārcelt pasākuma vietu un laiku pašlaik nav apspriestas. "Tirgosimies ar varasiestādēm," sacīja Ņemcovs.

Jāatgādina, ka 10. un 24. decembrī Maskavā notika masveidīgas protesta akcijas pret 4.decembrī notikušo Valsts domes vēlēšanu rezultātu viltošanu.

Atbilstoši oficiālajiem rezultātiem 4.decembra Krievijas parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi Kremļa partija Vienotā Krievija. Salīdzinot ar iepriekšējo sasaukumu, tās pārstāvniecība sarukusi, tomēr tai joprojām parlamentā ir vairākums.

Tostarp vēlēšanu novērotāji liecina, ka notikusi masveidīga rezultātu falsifikācija par labu Vienotajai Krievijai. Protestējot pret rezultātu viltošanu Maskavā un citās Krievijas pilsētās, notikušas nepieredzēti plašas demonstrācijas. Opozīcijas partijas pret rezultātu viltojumiem vērsušās tiesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits