Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krievijas politologs: Ja rietumi uzbruks Sīrijai, Krievijai jāokupē Baltijas valstis

Krievijas politologs Mihails Aleksandrovs, Krievijā ietekmīgā NVS valstu Politikas institūta Baltijas nodaļas vadītājs, nācis klajā ar savu recepti Sīrijas krīzes atrisināšanai. Atbilstoši tai, Krievijas bruņotajiem spēkiem ieteikts gatavoties Baltijas valstu ieņemšanai, vēsta portāls Baltija.lv.

„Agrāk es uzskatīju, ka NATO uzbrukuma Sīrijai gadījumā mums ir jāieved karaspēks Aizkaukāzā, bet pašlaik situācija ir mainījusies,” politologs raksta savā blogā. „No vienas puses, Armēnija ir izdarījusi skaidru izvēli par labu rietumiem un pārstājusi būt uzticams sabiedrotais. Tās uzvedība jaunas globālās krīzes kļūst neparedzama. No citas puses, Azerbaidžāna ir spērusi soļus, lai tuvinātos Krievijai. Un Alijevs, pēc visa spriežot, ir devis garantijas Putinam, ka Azerbaidžānas teritorijā netiks ļauts izvērst rietumu operācijas pret Irānu un Krieviju. Šādos apstākļos nav apdraudēta Krievija un Irānas komunikācija Kaspijas jūras jautājumā un Azerbaidžānu var atstāt mierā,” teikts rakstā.

Vienlaikus, kā uzskata politologs, Krievijai ir skaidri jāliek saprast rietumiem, ka par agresiju pret Sīriju tiem nāksies maksāt augstu cenu. „Pie tam Krievijai ir jāuzspiež tur, kur mums ir skaidrs stratēģiskais pārākums – Baltijā. Tāpat kā Karību krīzes laikā, Krievijai ir jānostāda rietumus dilemmas priekšā: jūs uzbrūkat Sīrijai, pārkāpjot starptautiskās tiesības, mēs šajā gadījumā ieņemam Baltiju (1962. gadā, PSRS draudēja ieņemt Rietumberlīni un sagrābt vairākus Melnās jūras šaurumu).”

„Domājams, ka Krievijas karaspēka ievešanas Baltijā gadījumā zaudējumi būs minimāli, iespējams, tādu nebūs vispār. Ja nu vienīgi kāds nejauši pakļūs zem tanka, kā tas notika 1991. gadā pie Baltā nama. Vēl jo vairāk, domājams, ka puse Latvijas un Igaunijas iedzīvotāju sagaidīs Krievijas karaspēku ar ziediem, kā tas bija 1940.gadā,” ir pārliecināts politologs

Tāpat M. Aleksandrovs uzskata, ka Krievijai pirms krīzes sākuma ir jāizstājas no Līguma par kodolizmēģinājumu aizliegšanu un jāveic demonstratīvs kodolsprādziens Novaja Zemļa poligonā: „Tas parādīs rietumiem mūsu nodomu nopietnību un gatavību nepieciešamības gadījumā pielietot kodolieročus. Vēlreiz uzsvēršu: ar ASV var sarunāties tikai spēka valodā. Nekāda citu valodu tās nesaprot.”

„Nu, bet pašlaik jāsāk palielināt mūsu militārie grupējumi pie Latvijas un Igaunijas, kā arī Kaļiņingradas apgabalā un Baltijas jūrā. Iespējams, tas atvēsinās karstās galvas Vašingtonā,” noslēdz politologs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits