Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Krievijas Sauszemes spēku pavēlnieks pieļauj drīzu Arktikas brigāžu veidošanas nepieciešamību

Krievijas Sauszemes spēku pavēlnieks Vladimirs Čirkins pieļāvis iespēju, ka Krievijai drīzumā radīsies nepieciešamība veidot Arktikas brigādes, taču pagaidām notikumu attīstība netiekot steidzināta, pirmdien vēsta aģentūra Arktika-Info.

"Pilnīgi iespējams, ka tuvākajā laikā radīsies nepieciešamība veidot aiz Polārā loka Arktikas brigādes, bet pagaidām mēs pret šo jautājumu izturamies piesardzīgi, cenšoties neapsteigt notikumu gaitu un nemilitarizēt Arktiku pirms laika," viņš paziņojis.

Jautājums par šādu brigāžu veidošanu izvirzīts jau pirms vairākiem gadiem, jo Arktikas dzīļu apguvē ieinteresētas ne tikai šā reģiona valstis, bet arī, piemēram, Ķīna, izteicies ģenerālis.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Anatolijs Serdjukovs tika paziņojis par divu brigāžu izveidi Krievijas interešu aizstāvībai Arktikā. Domājams, tās varētu tikt izvietotas Murmanskā un Arhangeļskā, norāda aģentūra. Bijušais Krievijas Sauszemes spēku pavēlnieks Aleksandrs Postņikovs izteicās, ka pirmo motorizēto strēlnieku brigādi Arktikā iecerēts izveidot 2015.gadā.

Tikmēr izdevums Argumenti nedeļi nesen vēstīja, ka Krievijas Aizsardzības ministrijas sapņi par Arktikas brigāžu izveidi esot nonākuši pilnīgā strupceļā gan finanšu trūkuma dēļ, gan vienkārši tādēļ, ka šādas brigādes "nav, no kā veidot".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits