Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

Krievijas tiesa atstāj spēkā spriedumu Navaļnijam, liedzot kandidēt prezidenta vēlēšanās

Krievijas Kirovas apgabaltiesa trešdien atstājusi spēkā notiesājošo spriedumu opozicionāram Aleksejam Navaļnijam Kirovļes lietā par naudas izlaupīšanu, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Tiesa atstājusi nemainītu zemākas instances tiesas spriedumu, ar ko Navaļnijs notiesāts ar piecu gadu cietumsodu nosacīti, līdz ar to spriedums stājies spēkā un viņam līdz ar to liegts balotēties, par ko viņam jau atgādinājusi Centrālā vēlēšanu komisija.

Tikmēr Navaļnija prezidenta vēlēšanu kampaņas vadītājs Leonīds Volkovs paziņojis, ka tiesas spriedums neietekmēs kampaņu.

"Mūsu kampaņa tika plānota nenoteiktības apstākļos par Kirovļes lietu, tika sākta šīs nenoteiktības apstākļos un notiek neatkarīgi no šī sprieduma," sacīja Volkovs.

Navaļnija advokāts Vadims Kobzejevs paziņojis, ka grasās pārsūdzēt tiesas spriedumu Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT).

Navaļnijs ir viens no pazīstamākajiem Krievijas opozīcijas pārstāvjiem. Decembrī viņš paziņoja par nodomu kandidēt nākamajās prezidenta vēlēšanās. Taču tiesa atzina viņu par vainīgu Kirovļes lietā par naudas izlaupīšanu, piespriežot viņam piecu gadu cietumsodu nosacīti, kas liedz viņam kandidēt prezidenta vēlēšanās.

Navaļnijs šo lietu uzskata par politizētu un savu vainu neatzīst. Viņš jau sācis priekšvēlēšanu kampaņu un negrasās to pārtraukt.

Top komentāri

Gena
G
Kurs gan par to saubijas, ka Krievijas Putlera nacistiskais rezims atlaus kadam demokratiskam, izglitotam cilvekam piedalities sis nacistiskas Krievijas velesanas?
2008. gada "vēlēšanās"
2
bloķēja pat nepopulāro, bet toties vismaz visiem pazīstamo Kasjanovu. "Paraksti falši" (bija plaša našistu operācija parakstu vākšanai "kasjanovam", lai sagādātu vajadzīgo falšo skaitu, pie tam termiņi neparedzēja pat pārsūdzēšanu pirms vēlēšanām). Nevienam nepazīstamajam "masonam" bogdanovam problēmu ar parakstiem nebija, tāpat kā dežūrklauniem žirikam un zjugam. "Uzvarēja" lunķiks, "pats cienīgākais kandidāts".
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
PUTINS AR VISU SAVU FAŠISTISKO KRIEVIJU IR JĀPIELIEK PIE KĀRTĪGAS ĶĒDES >LAI PASAULĒ BEIDZOT BŪTU MIERS!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits