Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Krievijas Valsts domes spīkers rosina konfiscēt emigrantu mantu

Krievijas Valsts domes spīkers Vjačeslavs Volodins piektdien ierosinājis konfiscēt to Krievijas pilsoņu īpašumus, kuri pametuši valsti un "apvaino" Krieviju vai tās armiju.

Volodina ierosinājums acīmredzami vērsts pret Krievijas opozīcijas pārstāvjiem, kas nosodījuši Krievijas iebrukumu Ukrainā. Daudzi no tiem jau pasludināti par "ārvalstu aģentiem".

"Pēdējā laikā daži mūsu līdzpilsoņi uzskata par iespējamu apvainot Krieviju, tās iedzīvotājus, karavīrus un virsniekus, un atklāti atbalstīt ļaundarus, nacistus un slepkavas," izteicies Volodins.

Viņaprāt, esošie tiesiskie līdzekļi cīņā ar "ekstrēmismu, nacisma reabilitāciju vai bruņoto spēku diskreditāciju", kas Krievijā jau atzītas par krimināli sodāmām darbībām, neesot pietiekami.

"Atrodoties ārzemēs, viņi izīrē nekustamos īpašumus un turpina saņemt maksājumus uz Krievijas pilsoņu rēķina. Tajā pašā laikā viņi atļaujas publiski apliet ar netīrumiem Krieviju, apvainot mūsu karavīrus un virsniekus. Viņi jūt nesodāmību, uzskatot, ka taisnīgums viņus nevar sasniegt," raksta Volodins.

Viņš uzskata, ka nepieciešams papildināt kriminālkodeksu, iekļaujot tajā pantu par šādu cilvēku mantas konfiskāciju, lai kompensētu "viņu nodarīto kaitējumu".

Pagaidām gan nav skaidrs, vai šie ierosinājumi tiks nodoti balsošanai parlamentā, un, ja tiks, kad tas varētu notikt.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs uz Volodina ierosinājumiem reaģējis piesardzīgi, norādot, kas tas esot ļoti sarežģīts jautājums un pret Krievijas pilsoņiem nevarot izturēties kā pret ienaidniekiem.

"Ienaidnieki ir ienaidnieki, un mums ar tiem jācīnās, bet visi pārējie ir mūsu pilsoņi, un viņiem jāpaliek mūsu pilsoņiem," valsts ziņu aģentūra TASS citē Peskova teikto.

58 gadus vecais Volodins ir Valsts domes spīkers kopš 2016.gada, bet pirms tam ieņēma augstu amatu prezidenta Vladimira Putina administrācijā. Kā Drošības padomes loceklim viņam ir regulāra pieeja diktatoram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sji Parīzē tiksies ar Makronu un Leienu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jaunnedēļ Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, pavēstīja Leienas preses sekretārs.

Netanjahu ir apņēmības pilns veikt operāciju Rafahā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu Ham...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits