Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Krieviju vajā transporta traģēdiju virkne

Šonedēļ Jaroslavļā notikusī aviokatastrofa, kura satrieca visu sporta pasauli, ir svaigākā civilā transporta traģēdiju virknē, kas pēdējā laikā piemeklējusi Krieviju.

Trešdien notikusī lidmašīnas Jak-42 avārija bija jau 14. aviokatastrofa, kas šogad reģistrēta Krievijā. Tajās kopumā bojā gājuši 124 cilvēki. Reģistrēti arī deviņi pasažieru lidmašīnu nelaimes gadījumi, kas nav izraisījuši nāves gadījumus.

Šovasar Krievijā notikušas vairākas traģiskas kuģu avārijas. 10. jūlijā Volgas upē Tatarstānā dažās minūtēs nogrima izklaides kuģis Bulgārija, dzelmē paņemot 122 cilvēku dzīvību. Liktenīgā reisa laikā gandrīz 60 gadu vecajam peldlīdzeklim pārstāja darboties viens no dzinējiem, un kuģis stipri sasvērās uz vienu pusi, tādēļ tajā strauji ieplūda ūdens. Visu pasliktināja tas, ka atļauto 140 cilvēku vietā uz kuģa borta atradās vairāk nekā 200.

Savukārt 31. jūlijā Maskavas upē Krievijas galvaspilsētā pēc divu kuģu sadursmes noslīka deviņi cilvēki.

Pēc traģiskajiem transporta negadījumiem Krievijas augstākās amatpersonas nākušas klajā ar skaļiem paziņojumiem par vainīgo meklēšanu un sodīšanu.

Eksperti gan uzskata, ka tā vietā atbildīgajām institūcijām ir jāievieš augstāki drošības standarti, kas pirmām kārtām nozīmētu atbrīvoties no transportlīdzekļiem, kuri ir ražoti vēl padomju laikos un gan tehniski, gan morāli neatbilst mūsdienu prasībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits