Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Laikraksts: Krievija atsaukusi visas militārpersonas no Sīrijas

Krievija ir atsaukusi no Sīrijas visas savas militārpersonas, kas tiek skaidrots ar drošības apdraudējumu kara plosītajā valstī, trešdien vēsta laikraksts Vedomosti.

Atsaucoties uz vārdā neminētu avotu Krievijas Aizsardzības ministrijā, avīze ziņo, ka Sīrijā vairs neatrodas neviena Krievijas Aizsardzības ministrijas militārpersona vai civilpersona. Pēc informācijas avota teiktā, šāds lēmums pieņemts, lai mazinātu apdraudējumu, ko rada Sīriju pārņēmušais pilsoņu karš, kā arī lai samazinātu politisko domstarpību iespējamību gadījumā, ja Sīrijā tiktu nogalināts kāds Krievijas pilsonis.

Krievijas ārlietu ministra vietnieks Mihails Bogdanovs intervijā Londonā iznākošajam arābu izdevumam Al-Hayat, šķiet, apstiprināja Krievijas militārpersonu evakuēšanu no Sīrijas. "Šobrīd Krievijas Aizsardzības ministrijai Sīrijā nav neviena cilvēka," norādīja amatpersona.

Tikmēr Vedomosti skaidro, ka militārpersona atsaukšana neattiecas uz Krievijas tehniskajiem ekspertiem, kurus nolīgusi Sīrijas valdībai, lai tie apmācītu Sīrijas armiju izmantot Krievijas piegādātos ieročus. Krievija piegādā Sīrijai zenītraķetes, kā arī kara lidmašīnas, helikopterus un citu smago tehniku. Krievija noraida pārmetumus par ieroču piegādi Sīrijai, skaidrojot, ka tā tikai izpilda līgumus, kas tika noslēgti vēl pirms asiņainā konflikta izcelšanās 2011.gada martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits