Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Laikraksts: Krievijas armijas elitārās vienības gatavojas kaujas darbībām Sīrijā

Krievijas Aizsardzības ministrija sākusi intensīvu vairāku armijas daļu un apakšvienību sagatavošanu kaujas darbībām aiz valsts robežām, tajā skaitā Sīrijā, vēsta izdevums Ņezavisimaja Gazeta, atsaucoties uz anonīmiem avotiem Krievijas militārajā resorā.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, kaujas darbībām Sīrijā, visticamāk, tiek gatavotas Gaisa desanta karaspēka 76. Pleskavas divīzija, vispārējā karaspēka 15. brigāde Samarā, kā arī no promaskaviskajiem čečenu tautības kaujiniekiem, kuri iepriekš dienējuši Galvenās izlūkošanas pārvaldes (militārā izlūkdienesta) īpašajos bataljonos Rietumi un Austrumi, izveidota vienība.

Bez tam apmācību iespējamajām kaujas darbībām Sīrijā jau ir izgājušas Melnās jūras flotes jūras kājinieku īpašo uzdevumu apakšvienības. Šo vienību karavīri jau atradās uz sargkuģa Smetļivij, kurš maijā, pirms atgriešanās no gandrīz divus mēnešus ilgas patrulēšanas Vidusjūrā, apmeklēja Sīrijas ostu Tartusu, kur atrodas Krievijas Jūras karaspēka materiāli tehniska nodrošinājuma bāze, apgalvo laikraksts.

Izdevums norāda, ka Gaisa desanta spēku 76. Pleskavas divīzija ir viena no pašām elitārākajām un kaujas spējīgākajām Krievijas regulārās armijas vienībām. Divīzija piedalījusies miera uzturēšanas operācijā Kosovā 1999.-2001. gados, abos Čečenijas karos 1994.-1996. un 1999.-2007. gados, kā arī karā ar Gruziju 2008. gada augustā. 2004. gadā tā kļuva par pirmo Krievijas armijā, kura pilnībā nokomplektēta tikai no brīvprātīgajiem virsdienesta karavīriem.

Savukārt kas attiecas uz etnisko čečenu vienību, tad 2006.-2007.gados tās kaujinieki pēc toreizējā Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Ivanova iniciatīvas piedalījās miera uzturēšanas misijā Libānā, atgādina laikraksts, norādot, ka čečenu vienības tāpat aktīvi piedalījušās kaujas darbībās pret Gruziju Dienvidosetijā 2008. gada augustā.

Jāpiebilst, ka Krievijas presē pēdējā laikā aizvien biežāk izskan dažādas baumas par to, ka Maskava kopīgi ar Pekinu varētu izšķirties par militāru iesaistīšanos Sīrijas konfliktā, kā miera uzturētājus nosūtot uz Sīriju savas armijas vienības. Oficiālās amatpersonas šos apgalvojumus gan kategoriski noraida, norādot, ka šāda iespēja nav pat apspriesta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits