Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Maskavā atcels pašizolācijas un caurlaižu režīmu

Krievijas galvaspilsētā Maskavā otrdien tiks atcelts pašizolācijas režīms un elektronisko caurlaižu darbība, pirmdien pavēstīja mērs Sergejs Sobjaņins.

"Jau ar rītdienu 9.jūniju tiek atcelta pašizolācija un caurlaižu režīms. Kopā ar to tiek atcelts arī pastaigu grafiks. Pilsētas iedzīvotāji, arī 65 gadu slieksni pārsniegušie maskavieši un pilsoņi, kas sirgst ar hroniskām slimībām, var bez ierobežojumiem iet laukā, braukt savās darīšanās un apmeklēt sabiedriskas vietas," savā tīmekļa vietnē pirmdien pavēstīja Sobjaņins.

Tiks atjaunota sociālo karšu darbība, atsevišķas iedzīvotāju kategorijas varēs atkal sabiedriskajā transportā braukt bez maksas.

Otrdien Maskavā atkal sāks strādāt skaistumkopšanas saloni un veterinārās klīnikas, atcelti aizliegumi auto koplietošanas pakalpojumiem, atsāksies mēģinājumi teātros, cilvēki atkal varēs apmeklēt kapsētas.

16.jūnijā apmeklētājiem durvis atkal vērs muzeji un izstādes, ārsti atsāks sniegts plānoto palīdzību stomatoloģiskajās klīnikās.

23.jūnijā durvis vērs fitnesa klubi un baseini, atsāksies izbraucieni ar tūristu kuģīšiem. Tiks atcelti bērnudārzu darba ierobežojumi.

Restorānu un kafejnīcu darbība atsāksies divos posmos. 16.jūnijā darbu atsāks vasaras verandas, bet vēl pēc nedēļas - pamattelpas.

Mēra blogā pagaidām nekas nav minēts, ka tiktu atcelts masku un cimdu valkāšanas režīms, sociālās distancēšanās ieteikumi un citas sanitārās prasības.

Mērs norādīja, ka tuvākajā laikā pilsēta atgriezīsies ierastajā dzīves ritmā, jo visi galvenie ierobežojumi, kas tika ieviesti koronavīrusa dēļ, jūnijā tiks atcelti, saglabājot sanitārās prasības.

Top komentāri

praporščiks Pūķins
p
Tagad iecelšu caurejas režīmu.
Zigis L
Z
Krievai arī gribās ēst! Savādak ekonomika galīgi sabruks.
Irlielāmērāticams
I
ka "elektronisko caurlaižu darbība" ir iespējama tikai tad, ja visiem uzliek par obligātu pienākumu lietot smārtfonus, ko var arī redzēt TV pārraidēs no Krievijas. Kā tas iet kopā ar naratīvu par krievu nabadzību un vispārējo atpalicību?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits