Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Maskavā atsākas Navaļnija piemiņas pasākumu dalībnieku aizturēšana

Maskavā policija atkal sākusi aizturēt tos, kas nolika ziedus pie pieminekļiem komunistiskā režīma represiju upuriem, pieminot ieslodzījumā mirušo Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, otrdien ziņo nevalstiskā organizācija OVD-Info, kas apkopo datus par politiskajām represijām.

Policija, piemēram, ieradusies maskavietes Poļinas Orehovas mājās, vēsta "OVD-Info". Viņai izvirzītas apsūdzības par mītiņu kārtības noteikumu pārkāpšanu, 17.februārī noliekot ziedus pie komunistiskā režīma upuriem veltītās Sērgu sienas.

Orehovu nogādāta policijas iecirknī. Viņai konfiscētas arī personīgās mantas, tostarp mobilais tālrunis.

Tās pašas dienas rītā divi policisti civilajā, izejot no mājas, aizturējuši Jegoru Komļevu, atņēmuši viņam pasi un aizveduši uz policijas iecirkni. Pagaidām nav zināms, kādā apsūdzības Komļevam izvirzītas.

Taču arī viņš 16. un 17. februārī nolika ziedus Navaļnija piemiņai, kā arī 1.martā apmeklēja viņa bēres. Varasiestādes paziņojušas, ka Komļevs identificēts, izmantojot videonovērošanas kameras.

Savukārt tā dēvētā centra "E" darbinieki, kuru uzdevums ir apkarot šķietamo "ekstrēmismu", aizturējuši un aizveduši uz policijas iecirkni Jeļenu Gribkovu.

Saskaņā ar "OVD-Info" rīcībā esošo informāciju Gribkova 1.martā apmeklējusi Alekseja Navaļnija bēres. Jau 17.februārī viņa tika aizturēta diktatora Vladimira Putina režīma noslepkavotā opozīcijas līdera piemiņas mītiņā, taču pēc brīdinājuma izteikšanas tika atbrīvota.

Policijas iecirknī nogādāta arī maskaviete Jeļena Ļevina. Iepriekš arī viņa tika aizturēta 17. februārī par ziedu nolikšanu pie Sēru sienas, bet pēc brīdinājuma izteikšanas tajā pašā dienā tika atbrīvota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits