Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Maskava distancējas no Krievijas ārlietu ministra vietnieka izteikumiem par Sīriju

Krievijas Ārlietu ministrija piektdien distancējās no ārlietu ministra vietnieka Mihaila Bogdanova izteikumiem, ka Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms sācis arvien vairāk un vairāk zaudēt kontroli pār valsts teritoriju un ka opozīcijas uzvara nav izslēdzama.

"Mēs vēlētos uzsvērt, ka viņš (Bogdanovs) pēdējās dienās nav nācis klajā ar paziņojumiem vai sniedzis īpašas intervijas žurnālistiem," norādīja ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs. Lukaševičs arīdzan uzsvēra, ka Bogdanovs ceturtdien "atkārtoti apstiprināja Krievijas principiālo nostāju - proti, ka nav alternatīvas politiskam risinājumam Sīrijā." Turpretī saskaņā Krievijas ziņu aģentūru vēstīto Bogdanovs kādā sanāksmē ceturtdien atzina, ka "ir jāskatās faktiem acīs - režīms arvien vairāk un vairāk zaudē kontroli pār lielu daļu valsts teritorijas".

Ministra vietnieks arī atzīmēja, ka ASV lēmums atzīt Sīrijas Nacionālo koalīciju ir vēl vairāk iedrošinājis opozīciju, vēsta ziņu aģentūra RIA-Novosti. "Viņi [nemiernieki] saka, ka uzvara nav tālu (..). Opozīcijas atzīšana (..) un ieroči no ārvalstīm tikai iedvesmo opozīciju." Tomēr viņš norādīja, ka, neskatoties uz mainīgo situāciju, Maskava joprojām pieturēsies pie pasaules lielvaru Ženēvā šogad panāktās vienošanās, kas paredz Sīrijas konfliktu risināt sarunu ceļā, iekļaujot visas iesaistītās puses.

Savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien paziņoja, ka Krieviju ir pārsteidzis ASV lēmumus atzīt Sīrijas opozīciju un Savienotās Valstis acīmredzot nolēmušas likt visas likmes uz Nacionālās koalīcijas bruņotu uzvaru.

Jau ziņots, ka, pakļaujoties starptautiskās sabiedrības spiedienam, Sīrijas opozīcijas pārstāvji 11.decembrī Dohā vienojās par koalīcijas izveidošanu cīņai pret Asada režīmu. Par jaunizveidotās Nacionālās koalīcijas vadītāju tika ievēlēts garīdznieks Ahmeds al Hatibs.

Trešdien Nacionālo koalīciju par Sīrijas tautas vienīgo pārstāvi atzina starptautiskās "Sīrijas draugu" kontaktgrupas valstis. To atzinusi arī Francija, Lielbritānija, Turcija, Persijas līča Sadarbības padome un Eiropas Savienība (ES). Savukārt Krievija ir atteikusies nostāties pret Asada režīmu, neskatoties uz to, ka šajā konfliktā dzīvību zaudējuši jau 42 000 cilvēku, kā liecina Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) apkopotie dati.

Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Valērijs Gerasimovs ceturtdien atkārtoti apstiprināja, ka Krievija ir kategoriski pret jebkādu militāru iejaukšanos Sīrijas konfliktā. "Mēs esam stingri pārliecināti, ka Sīrijas konfliktu spēj risināt tikai abas puses, trešajai pusei neiejaucoties, un galvenokārt bez militāra spēka," paziņoja Gerasimovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits