Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Maskavā reģistrēts rekordliels koronavīrusa gadījumu skaits

Krievijas galvaspilsētas Maskavā pēdējās diennakts laikā reģistrēts lielākais koronovīrusa gadījumu skaits kopš pandēmija sākuma - 9120, sestdien paziņoja operatīvais štābs.

Iepriekšējā diennaktī tika reģistrēti 9056 jauni inficēšanās gadījumi, bet pirms tam lielākais inficēto skaits diennaktī tika reģistrēts 24.decembrī - 8203. Pavisam Maskavā ar koronavīrusu inficējušies 1 278 265 cilvēki.

Galvaspilsētā diennakts laikā no Covid-19 miruši 76 cilvēki, kopējam slimības upuru skaitam Maskavā pieaugot līdz 21 352.

Pavisam Krievijā iepriekšējo 24 stundu laikā reģistrēti 17 906 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir lielākais skaits kopš 1.februāra, bet 466 cilvēki miruši no Covid-19.

Trešdien Sobjaņins paziņoja, ka Maskavā būs jāveic obligāta pakalpojumu sfērā strādājošo pilsētas iedzīvotāju vakcinācija pret Covid-19, brīdinot, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums ir dramatisks.

Prasība attieksies uz daudzām tautsaimniecības nozarēm. Kā skaidro varasiestādes, runa ir gan par tirdzniecības un sabiedriskās ēdināšanās uzņēmumu darbiniekiem, gan arī finanšu institūciju un pasta klientu nodaļu darbiniekiem, gan iedzīvotājiem, kas strādā skaistumkopšanas salonos, sporta centros, baseinos.

Prasība skars arī transporta, izglītības, veselības aizsardzības un sociālo pakalpojumu, kultūras, atpūtas un citas jomas.

Pēdējo nedēļu laikā saslimstība ar Covid-19 Maskavā turpinājusi augt, un līdzīga tendence ir daudzviet visā Krievijā.

Pasaules valstu vidū Krievijā ir sestais lielākais inficēšanās gadījumu skaits, tomēr prezidents Vladimirs Putins līdz šim apgalvojis, ka Krievija ar pandēmiju tiek galā labāk nekā vairums citu valstu.

Varasiestādēm ar grūtībām izdodas pārliecināt iedzīvotājus vakcinēties, kaut arī valstī jau decembrī tika uzsākta masveida vakcinācijas kampaņa.

No Maskavas 12 miljoniem iedzīvotāju vakcinējušies vien 1,8 miljoni, norādīja Sobjaņins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits