Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Maskava: Sankcijas pret Irānu tiks uzskatītas par režīma nomaiņas mēģinājumu

Pasaules sabiedrība jaunas sankcijas pret Irānu uztvers kā mēģinājumu Islāma Republikā īstenot režīma nomaiņu, piektdien sacīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs. "Papildu sankcijas pret Irānu, kā arī potenciāli jelkādus militārus triecienus pret to starptautiskā sabiedrība bez šaubām uztvers kā mēģinājumu panākt Irānā režīma maiņu," sacīja viceministrs.

Jaunas sankcijas vienīgi apdraudēs pasaules sabiedrības centienus panākt konflikta mierīgu atrisinājumu, sacīja Gatilovs. "Mūsu pozīcija ir šāda - ņemot vērā iepriekš pieņemtās ANO Drošības padomes rezolūcijas, kas ierobežo militāro sadarbību ar šo valsti, ANO Drošības padomes sankcijas sevi ir pilnībā izsmēlušas," norādīja viceministrs.

"Rietumvalstu pieņemtiem vienpusējiem soļiem, kas tiek īstenoti ārpus ANO Drošības padomes ietvariem, ir negatīvs iespaids uz Irānas tautu un tās tautsaimniecību," uzsvēra krievu diplomāts. "Šāds darbības virziens apdraud starptautiskās sabiedrības centienus panākt Irānas kodolproblēmas atrisinājumu."

Jāatgādina, ka ceturtdien Krievijas Drošības padomes priekšsēdētājs Nikolajs Patruševs intervijā laikrakstam Kommersant norādīja, ka pastāv "reālas briesmas", ka ASV varētu uzbrukt Irānai.

"ASV Irānu uzskata par savu galveno problēmu. Viņi cenšas to pārvērst no ienaidnieka lojālā partnerī, un, lai to panāktu, mēģina jebkādiem līdzekļiem tur nomainīt valdošo režīmu," norādīja amatpersona. "Tiek īstenota ekonomiskā blokāde, veikta masīva palīdzība opozīcijai, kas varētu īstenot "krāsaino revolūciju"."

"Arī ASV NATO sabiedrotie ziņo par Irānas kodoldraudiem kā notikušu faltu. Uz ko šī pārliecība ir balstīta, viņi nespēj sakarīgi paskaidrot," sacīja Patruševs. "Runas par to, ka irāņi radīs atombumbu teju vai nākamajā nedēļā, mēs dzirdam jau daudzus gadus. Tas, ka Teherānas kodolprogrammā būtu militārs elements, joprojām nav pierādīts, tomēr tas neliedz ASV aizsardzības ministram Leonam Panetam apgalvot, ka trieciens pret Irānu tik un tā tiks īstenots."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits