Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mogerini: Jebkādi lēmumi par sankcijām pret Krieviju atkarīgi no situācijas Ukrainā

Lēmumi saistībā ar Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krieviju būs atkarīgi no situācijas Ukrainas austrumos un no Minskas vienošanās izpildes, pirmdien pirms ES ārlietu ministru padomes sēdes pavēstījusi ES augstā pārstāve ārpolitikas un drošības politikas jautājumos Federika Mogerini.Viņa atzinusi, ka "šodienas ziņas par situācijas pasliktināšanos, protams, ir sliktas ziņas".Pagājušajā nedēļā Ukrainas austrumos pie Doņeckas lidostas atkal uzliesmojusi karadarbība, tur gājuši bojā vismaz 14 cilvēki.

Iepriekš vēstīts, ka ES ārlietu dienests ieteicis atcelt pret Krieviju vērstās sankcijas, ja Maskava pārstās "destabilizēt" Ukrainu, liecina četru lapaspušu garais dokuments, kuru dalībvalstīm trešdien nosūtījusi ES augstākā pārstāve ārlietās Federika Mogerīni, gatavojoties pirmdien gaidāmajām ārlietu ministru sarunām.

Dokumentā ieteikts ES sankcijas sadalīt divās daļās - tajās, kas saistītas ar Krimas aneksiju, un tajās, kas saistītas ar "Austrumukrainas destabilizāciju".

Top komentāri

MartasTante
M
Interesanti, ka Kremļa šakāļu banda un tās līdzskrējēji nemaz tik ļoti nemulst, kad laiku pa laikam viņu meli nāk klajā. Vai tas varētu liecināt par to, ka viņi ir bezmorāles orki, kam tā ir nodzerta vai vispār izoperēta? PĀRIS PIEMĒRI Īsi pirms Krimas okupācijas Vaira Freiberga teica: pazīstot krievu melīgumu un agresivitāti, es nebrīnīšos, ka Krievija pilnā sparā gatavo Kriemas aneksiju. Uz ko orks vešņakovs Vairiņu apvainoja narkotiku lietošanā: Krievija NEKAD tā nespētu rīkoties. Pēc trim nedēļām Krima tika anektēta. Pēc mēneša Putleram nācās atzīt, ka Krima bija pārbāzta ar krievu armiju. Vai Vešņakovs ir ņēmis atpakaļ savus melus, atvainojies dāmai? Nē. Kā īstens vatenieks šis gļēvulis ir izvairījies no vīrieša cienīga soļa. Un turpina klārēt, ka "Baltijai nav jāpievērš uzmanība krievu kara kuģiem un lidmašīnām", kas arvien intensīvāk pārkāpj mūsu robežas. Kādu seinājumu varam izdarīt? Vešņakovs ir lupata. Vasarā krievvalodīgos kremļa masu melu informācijas līdzekļus apskrēja ziņa par "bērniņa pienaglošanu pie sētas mātes aci priekšā!" Kad tas izrādījās fufelis (meli), vai kāds atsauca šo ziņu, vai atvainojās par maldināšanu? Nē taču! Tā nu Krievijas sādžās un ģerevņās civiliedzīvotāji joprojām dzīvo Kiseļova melu ražotnes RU.TV fantāzijās, ka uzkraiņi patiesībā ir fašisti. Nu, vismaz puse no tiem. Doņeckas lidosta - jau 230 dienas "lielā un varenā" Krievijas armija nespēj tikt galā ar pārdesmit brašiem zēniem, kas notur stratēģiski svarīgu punktu – Doņeckas lidostu. Šis laiks ir divkārt garāks par laiku, ko II Pasaules kara laikā pret pārspēku vidēji noturējās Krievijas impērijas "varoņpilsētas". Un tomēr Kremļa melu mašīna RU.TV reizi trijās dienās ziņo par "Doņeckas lidostas ieņemšanu", ar ko vienā ritmā žvadz vietējie plānā galdiņa urbēji – Antonijas ielas troļļi. Mīlīši piedodiet – bet jūs taču esat NOŽĒLOJAMI. Ikviena ziņa, ko te ļurināt, pēcāk izrādās meli. Sakiet, vai jūs paši sev neriebjaties? Nu, bet tā godīgi.
Ass
A
Ko šis sankcijas ir labu devušas Latvijai ? Ka mes pārvēršam savu valsti par poligonu svešiem karaspekiem? Kurš ir reālais ieguvējs no pašreizējās situācijas? Lūdzu tikai bez saukļiem par jostu savilksanu utt. Cilvēkiem tas jau piegriezties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits