Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Navaļnijam atkal liedz attālināti piedalīties tiesas sēdē

Ieslodzījumā esošajam Krievijas opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam atkal liegts attālināti piedalīties tiesas sēdē, pirmdien ziņo viņa preses sekretāre Kira Jarmiša.

Kā apgalvo Navaļnija cietumsargi, tas noticis tāpēc, ka kopš 7.decembra ieslodzījuma vietā nav bijis iespējams salabot elektroinstalāciju.

"Vienkārši ņirgājas. Šī ir jau sestā diena, kad nezinām, kur Aleksejs atrodas un kas ar viņu notiek," norādījusi Jarmiša.

Kopš 6.oktobra pie Navaļnija netiek pielaisti arī advokāti.

Opozīcijas līdera līdzgaitnieki stāsta, ka 8.decembrī viņa advokāts pie kolonijas, kur ieslodzīts Navaļnijs, nostāvējis visu dienu, taču galu galā apmeklējums ticis atteikts.

Politiķim liegta arī videosakaru izmantošana, lai piedalītos tiesas sēdēs, kurās tiek izskatītas viņa prasības pret cietuma administrāciju.

Navaļnijs tika aizturēts 2021.gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu", bet 2023.gada augustā - 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits