Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Navaļnijam ieslodzījumā izteikti desmit rājieni

Krievijas opozicionāram Aleksejam Navaļnijam divu nedēļu laikā Vladimiras apgabala Pokrovas cietumā izteikti seši rājieni, bet Vladimiras izmeklēšanas izolatorā Koļčugino, kur viņš tika nogādāts no Maskavas, vēl četri, liecina opozicionāra profilā sociālajā tīklā Instagram pirmdien publicētā informācija.

"Saņem divus rājienus un vari aizbraukt uz soda izolatoru, bet šis joks ir nepatīkams, apstākļi tur ir tuvu spīdzināšanai," norādīja Navaļnijs.

Pagājušajā nedēļā Navaļnija advokāte Olga Mihailova pavēstīja, ka opozicionāram izteikts rājiens par iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu.

"Viņam var piemērot zināmas sankcijas, un viņš nevarēs pretendēt uz nosacīto pirmstermiņa atbrīvošanu, tāpat viņam var noteikt zināmus ierobežojumus, un viņš arī var nonākt soda izolatorā," skaidroja Mihailova.

Opozicionāra advokāti arī pauduši bažas par viņa veselības stāvokļa pasliktināšanos cietumā.

"Izskatīšanā atrodas kādi 20 ziņojumi," klāstīja Navaļnijs. "Ieskaitot tādus, kā piecēlās no gultas desmit minūtes pirms komandas "celties", atteicās iznākt uz vingrošanu, sakot vienības priekšniekam "iesim labāk iedzert kafiju", atteicās skatīties video lekciju, nosaucot to par idiotisku, tiekoties ar advokātiem bija T-kreklā (es nejokoju)."

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu Novičok.

Pagājušajā mēnesī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits