Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Navaļnijs nogādāts labošanas kolonijā Vladimiras apgabalā

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, kuram piespriests divarpus gadu ieslodzījums, nogādāts labošanas kolonijā Vladimiras apgabala Pokrovas pilsētā, svētdien paziņoja sabiedriskā komisija, kas novēro aizturēto un ieslodzīto cilvēktiesību ievērošanu.

"Mums ir simtprocentīga informācija, ka Navaļnijs ieradies Vladimiras apgabalā, lai izciestu sodu," ziņu aģentūrai Interfax sacīja Maskavas sabiedriskās novērošanas komisijas atbildīgais sekretārs Aleksejs Meļņikovs.

Viņš piebilda, ka vispirms Navaļnijam būs jāuzturas karantīnā.

Pokrova atrodas 85 kilometrus uz austrumiem no Maskavas.

Vairākas dienas Navaļnija atrašanās vieta nebija zināma. Krievijas Federālā Sodu izpildes dienesta priekšnieks Aleksandrs Kalašņikovs piektdien paziņoja, ka Navaļnijs no Maskavas izolatora Matrosskaja tišina nosūtīts uz koloniju, taču neatklāja, kur šī kolonija atrodas.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu Novičok.

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremlis, kas šīs apsūdzības noraidījis.

Federālais Sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa šomēnes to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Apelācijas lietā tiesa viņam samazināja cietumsodu par pusotru mēnesi, ieskaitot mājas arestā pavadīto laiku. Ieskaitot visu mājas aresta laiku, Navaļnijam kolonijā būs jāpavada divi gadi un seši mēneši, cietumsoda termiņš beigsies 2023.gada vasarā.

Navaļnija apcietināšana Krievijā izraisīja plašus protestus, kuru laikā policija aizturēja aptuveni 11 000 cilvēku.

Navaļnijs lietu, kurā 2014.gadā tika notiesāts par krāpšanos, uzskata par safabricētu, un Eiropas Cilvēktiesību tiesa (ECT) 2017.gadā atzina, ka Yves Rocher lietā par krāpšanos pārkāptas opozicionāra tiesības uz taisnīgu lietas izskatīšanu. Navaļnijam tika izmaksāta kompensācija, tomēr Krievijas Augstākā tiesā spriedumu atzina par likumīgu un atteicās to mainīt.

ECT šomēnes pieprasīja Navaļniju atbrīvot, jo saskata prasītāja veselības un dzīvības apdraudējumu. Taču Krievijas valdība noraidīja ECT prasību, nodēvējot to par nelikumīgu jaukšanos Krievijas iekšējās lietās.

Krievijas amatpersonas ir noraidījušas ASV un Eiropas Savienības (ES) aicinājumus atbrīvot Navaļniju un pārstāt apspiest viņa atbalstītājus.

ES dalībvalstu ārlietu ministri šonedēļ nolēma noteikt sankcijas Krievijas amatpersonām, kas saistītas ar Navaļnija ieslodzīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits