Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Pēc iekļūšanas apšaudē pasažieru lidmašīna veikusi ārkārtas nolaišanos Sīrijā

Pēc iekļūšanas Sīrijas gaisa spēku apšaudē ceturtdien Krievijas aviobāzē Sīrijā ārkārtas nolaišanos veikusi lidmašīna ar 172 pasažieriem, kas bijusi ceļā no Teherānas uz Damasku, piektdien paziņojusi Krievija.

Sīrijas spēki atbildējuši uz Izraēlas uzlidojumiem mērķiem Sīrijā, paziņojis Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Igors Konašenkovs.

Incidents noticis mēnesi pēc Ukrainas pasažieru lidmašīnas nogāšanās pie Teherānas. Irāna vēlāk atzina, ka kļūdas dēļ lidmašīnu notriekusi Irānas Revolucionārā gvarde. Lidmašīnā atradās 176 cilvēki, kas visi gāja bojā.

Sīrijas Aizsardzības ministrija ceturtdien paziņoja, ka Sīrijas pretgaisa aizsardzība virs Damaskas pārtvērusi Izraēlas raķetes, kas raidītas pret militārajiem mērķiem Sīrijas dienvidos.

Izraēla atteikusies sniegt komentārus.

Lidmašīna Airbus A320 gatavojusies nolaisties Damaskas starptautiskajā lidostā, kad bijusi spiesta novirzīties uz Hmeimimas aviobāzi netālu no Latākijas, Sīrijas ziemeļrietumos.

Konašenkovs neatklāja, kuras aviokompānijas lidmašīna tā bijusi, bet dati no vietnes Flight Radar liecina, kas tas bijis Sīrijas lidsabiedrības Cham Wings laineris.

Nav ziņu, ka incidentā kāds būtu cietis.

Izraēlas gaisa spēki ne reizi vien veikuši uzbrukumus mērķiem Sīrijā, apgalvojot, ka tādējādi mēģina novērst Irānas militārās ietekmes nostiprināšanos reģionā.

Konašenkovs apsūdzēja Izraēlu par civilās lidmašīnas izmantošanu aizsegam, lai aizkavētu Sīrijas pretgaisa aizsardzību no Izraēlas raķešu notriekšanas. Viņš sacīja, ka šāda taktika esot kļuvusi raksturīga Izraēlas gaisa spēkiem.

 

Top komentāri

Antirusists
A
Ko tie krieveļi smilkst, uzbliezt pa Izraēlu nav dūšas ?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins apgalvo, ka piekritis Navaļnija apmaiņai

Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņojis, ka dažas dienas pirms opozicionāra Alekseja Navaļnija nāves cietumā viņš no kādas personas saņēmis piedāvājumu apmainīt Navaļniju pret Rietumos ieslod...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits