Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis
Kremlis atgādinājis, ka Trampam pienāktos turēt solījumu un uzlabot attiecības ar Krieviju

Pēc Trampa asa tvīta par Krimas okupāciju Kremlis atgādina par "draudzības solījumiem"

Kremlis publiski atgādinājis, ka ASV prezidentam Donaldam Trampam nevajadzētu atkāpties no saviem pirmsvēlēšanu laikā un arī pēc ievēlēšanas paustajiem uzskatiem par attiecību uzlabošanu ar Krieviju. Visticamāk, Krievijas bažas izsaucis Trampa tvīts, kurā viņš uzsver, ka Krimu Ukrainai atņēma ar varu, retoriski piebilstot - vai tas notika tāpēc, ka [eksprezidenta Baraka] Obamas administrācija attiecībās ar Krieviju bija pārāk pielaidīga?

Kremlis nobažījies, ka manāmi asākais tonis, kādā Vašingtona nu vērsusies pret Krievijas realizēto Krimas okupāciju un aneksiju, var nozīmēt, ka zaudētas cerības uz drīzu pret Krieviju noteikto sankciju mīkstināšanu, vēsta Bloomberg.

Jāatgādina, ka pirms vēlēšanām Trampa izteicieni Maskavai viesa cerības par iespējamu sankciju mīkstināšanu nākotnē pat tad, ja netiks izpildīti Minskas līguma nosacījumi un pārtraukta vardarbība Ukrainas austrumos, kā arī ja Krima aizvien paliks Krievijas kontrolē. Trešdien publiskotais tvīts var tikt uztverts kā Trampa mēģinājums distancēties no priekšvēlēšanu laikā viņam piedēvētajām simpātijām pret Krieviju un Putinu personīgi.

Nupat arī vēstīts par skandālu, kura rezultātā amatu bija spiests pamest Trampa nacionālās drošības padomnieks Maikls Flinns. Proti, Flinns bija melojis par saviem sakariem ar Krievijas amatpersonām, taču vēlāk tapis zināms, ka viņš vēl pirms Trampa administrācijas termiņa sākuma ar Krievijas vēstnieku ASV apspriedis sankciju politikas jautājumu, liekot Krievijas pusei manīt, ka "Trampa laikā sankcijas, visticamāk, tikšot mīkstinātas". 

Iespējams, par to, ka jaunajai administrācijai vajadzētu turēties pie Trampa savulaik paustajiem solījumiem par attiecību uzlabošanu ar Krieviju, tiks runāts arī ceturtdien Bonnā, kur G-20 valstu ārlietu ministru samitā paredzēta arī Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV Valsts sekretāra Reksa Tilersona divpusējā tikšanās.

 

Top komentāri

Scorpio
S
Kas, Krievija piedalījās US prezidenta vēlēšanās, ka Trumpam jāpilda solījumi ? Lielvalstīm ir tikai intereses...
jāsmej
j
Tramps kaut ko ir solījis Krievijai? Pirms vēlēšanām Tramps varēja solīt tikai savam elektorātam, Kremlis tāds noteikti, ka nav. Kremļa oligarhēni bailēs aptaisījušies ķeras pie ikviena iedomātā salmiņa.
Trampucis taču skaidri teica
T
ka pundurelis "neciena" Obamu, tāpēc arī attiecības sliktas. Viņam gan būšot labas attiecības ar visiem - bet no spēka pozīcijām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits