Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Putins ikgadējā uzrunā dižojas ar "neapturamu" raķeti

Televīzijā pārraidītā ikgadējā uzrunā par stāvokli valstī Krievijas prezidents Vladimirs Putins dižojās, ka viņa vadītās valsts rīcībā esot it kā "neapturama" spārnotā raķete, vēsta BBC.

Uzrunas laikā Kremļa saimnieks, kurš, visticamāk, šo amatu ieņems uz vēl vismaz vienu termiņu, izklāstījis, kādi jauninājumi ieviesti vai sagaida Krievijas bruņotos spēkus, kā vienu no tiem izceļot spārnoto raķeti, kas "var sasniegt jebkuru vietu pasaulē". 

Putina teikto papildināja video prezentācija, un Krievijas prezidents apgalvojis, ka šo raķeti "nevar apturēt ASV pretraķešu sistēmas nedz Eiropā, nedz Āzijā". Video pats par sevi uzskatāms par Kremļa signālu Vašingtonai - datorgrafikas animācijā redzams, kā raķete, apejot pretraķešu vairogus, lido ASV virzienā. 

Minēto raķeti varot aprīkot ar kodolgalviņu, un tā lidojot pa pretiniekam neparedzamu trajektoriju, apejot pārtveršanas sistēmas. Putins pirms vēlēšanām notikušajā arsenāla prezentācijā izmantojis arī sabiedrisko attiecību elementus, aicinot Krievijas iedzīvotājiem ieteikt nosaukumus, kurus piešķirt abām jaunajām ieroču sistēmām - gan raķetei, gan no zemūdens dronam, kuru arī varot aprīkot ar kodollādiņu.

Associated Press vēsta, ka Putins uzrunā arī prezentējis jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti Sarmat, kuru var aprīkot ar vairāku tipu kaujas galviņām.

"Krievija aizvien bija kodollielvalsts, taču neviens neieklausījās. Tagad ieklausieties," Putina teikto citē Business Insider. "Ceru, ka viss, ko šodien teicu, apskaidros prātu jebkuram potenciālajam agresoram".

The Telegraph žurnālists, kurš bija klāt Putina uzrunā, tvītoja, Putina dižošanos salīdzinot ar pazīstamo melno komēdiju Doktors Strendžlavs jeb Kā es iemācījos neuztraukties un iemīlēju atombumbu, kurā izspēlēts ASV un tolaik vēl PSRS kodolkonflikta scenārijs.

Šobrīd eksperti vēl nav plaši izvērtējuši Putina paziņojumu par Krievijas arsenāla papildināšanu ar minētajiem ieročiem.

Top komentāri

Latviešu vārdā
L
Skatījos to uzrunu! Drausmīga.. agresīvs truls Putlera ģīmis, stulbi klausītāji zālē - viss kā PSRS laikos.. Labi, ka mēs esam brīvajā pasaulē, kamēr Krieviju ignorē un smejas. Kāds superierocis.. smieklīgi tik atpalikušā zemē kā Krievija.. atgādina Hitleru kara beigās :)))
hmmm
h
Lūk tradicionālās akmenslaikmeta vērtības. Par cilts vadoni vēlēs to, kam ir vislielākais un cietākais.
Džeikobs
D
Putins arvien vairāk sāk līdzināties Kimam Čenunam. Neapturamā phallus formas raķete vien ko ir vērts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits