Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Putins: Krievija būs spiesta izstrādāt jaunus ieročus

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien ikgadējā uzrunā Federālajai sapulcei paziņoja, ka Krievija būs spiesta izstrādāt jaunus ieroču veidus un izvērst tos attiecībā pret valstīm, kurās tiek pieņemti lēmumi, kas apdraud Krievijas drošību.

Pēc viņa teiktā, šobrīd Krievijas veiksmīgi izstrādā virsskaņas raķeti "Cirkon", kuras darbības rādiuss ir 1000 kilometri un kuru varēs pielietot gan pret jūras, gan sauszemes mērķiem.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Krievija vienmēr būs suverēna, neatkarīga valsts.

"Krievija bija un būs suverēna, neatkarīga valsts. Tā vienkārši ir aksioma. Tā būs tāda, vai arī tās vispār nebūs. Mums tas ir jāsaprot un jāapzinās. Krievija nevar būt valsts, ja tā nav suverēna. Daži to var, Krievija - ne," paziņoja Putins.

Viņš pavēstīja, ka Krievijas ārpolitikas prioritātes ir absolūti atvērtas - tā ir cīņa ar draudiem, sadarbības paplašināšana, barjeru noņemšana.

Uzrunā Putins arī apsūdzēja ASV, ka tā sen un rupji pārkāpj Līgumu par vidējā un tuvā darbības rādiusa raķešu likvidāciju (INFT), bet Krievija negrasās sekot šim piemēram.

"Kā viņi rīkojas patiesībā? Paši visu pārkāpj un mēs tam meklē attaisnojumus un nosaka vainīgos, bet pēc tam mobilizē savus satelītus, kuri rukšķ līdzi amerikāņiem," paziņoja Putins.

Uzrunas sākumā Putins pievērsās ekonomiskajiem un sociālajiem jautājumiem, solot Krievijas iedzīvotājiem, ka viņi "jau šogad izjutīs pārmaiņas uz labo pusi". Viņš par galveno jautājumu nosauca atbalstu ģimenēm un dzimstības veicināšanu, kā arī solīja cīnīties ar nabadzību, attīstīt izglītību un medicīnas aprūpi.

 

Top komentāri

Raisa
R
Putlers un krievijas naciki, cekisti ir sizofrenijas un naida parnemti, jo vini nevar un nespej sev paklaut Eiropas valstis ka tas bija lidz 1990. gadam, ka Krievija bija okupejusi pusi Eiropas kontinenta. Krievija ir sausmas par to, ka ta nespej Ukrainu sev paklaut, jo bez Ukrainas nav un nekad nebus velikajas rosijas...tas Putleri un vinam lidzigos traku un vajpratigus padara. Ja kas, sodienas krievija geopolitiski atrodas ka olas dzeltenums baltuma, krievija ir dzeltenums, bet baltums ir ES, NATO, Kina, Azijas valstis...tur jau ir tas trakums, kapec ir ta plosisanas, draudi, sizofreniskas lekmes.
haha
h
"Miermīlīgā valsts", kura nevienam negatavojas uzbrukt... hahaha Izvērsīs modernos "aizsardzības" ieročus pret valstīm, kurās tiek pieņemti lēmumi. Jau šodien "aizsardzības" ieroči, kuru darbības attālums nepārsniedzot 400 km, ir izvietoti pie Urāliem un poligonos, kas atrodas vismaz 1000 km attālumā no robežas. Laikam, gatavojas bombardēt savaējos... Tik prasta blefošana visā šajā jomā un ne tikai, ka nav jēgas neko nopietni apspriest.
NATOVECis
N
Kādi jaunie ieroči, ja pat neliels bumbulis virs kremļa momentā sagrauj visu impēriju...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits