Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Putins: Krievijas jaunie kodolieroči apsteidz konkurentus par desmitgadēm

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien paziņojis, ka Krievijas topošie kodolieroči attīstības ziņā apsteigšot ārvalstu ražojumus par vairākiem gadiem un pat desmitgadēm.

Uzrunā militāro akadēmiju absolventiem Kremlī prezidents apgalvoja, ka jaunie ieroči esot liels lēciens uz priekšu valsts militāro spēju attīstībā.

Putins paziņoja, ka Krievija panākusi "īstu izrāvienu" jauno ieroču izstrādē.

Prezidents konkrēti minēja starpkontinentālo raķeti Sarmat un lidaparātu Avangard, kā arī virsskaņas raķeti Kinžal, kas jau iekļauta armijas arsenālā.

Putins 1.martā ikgadējā runā par valsts stāvokli Krievijas parlamenta abu palātu kopīgā sēdē paziņoja, ka Krievija esot izstrādājusi jaunus kodolieročus, tostarp spārnoto raķeti un zemūdens aparātu, ko ienaidnieks nespēšot pārtvert.

Putins skaidroja, ka līdz ar jauno ieroču radīšanu ASV vadītā NATO pretraķešu aizsardzības sistēma kļuvusi "nelietojama", turklāt tas faktiski arī nozīmējot galu, pēc Putina teiktā, Rietumu centieniem kavēt Krievijas attīstību.

Top komentāri

Manuprāt
M
Tam čomam nav visi galvā. Vai tad tas idiņš nesaprot, ka atomkarš jebkurā gadījumā nozīmē Pasaules, arī Krievijas galu ? Un nebūs svarīgi, kuras puses kodolieroči krutāki. Tiešām daunis Vovka !
Tikai mans viedoklis
T
Kāpēc pasaulē līderiem gribas lielīties ar to, ko nevajadzētu.? Taj laikā lai risinātu svarīgākas globālas problēmas un veidotu sadarbību, valstu līderi, kā mazi bērni argumentē, kuram stiprāka raķete.
Janis
J
Krievi priecājas, ka tagad varēs iznīcināt pasauli. Gan citus, gan arī sevi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits