Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Putins nominēts Ķīnas pasniegtajai Konfūcija miera prēmijai

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins nominēts Ķīnas Konfūcija miera prēmijai, atsaucoties uz V. Putina preses sekretāru Dmitriju Peskovu vēsta šīs valsts plašsaziņas līdzekļi.

Konfūcija miera prēmijas laureāts, kurš saņems 100 tūkstošus juaņu (16 tūkstošus ASV dolāru), tiks paziņots 9. decembrī, dienu pirms Norvēģijas galvaspilsētā Oslo tiek pasniegta Nobela miera prēmija.

„Manā rīcībā diemžēl nav informācijas, cik tā ir zināmā un autoritatīva prēmija, un es nevaru novērtēt, cik svarīga ir šī nominācija, jo pats tikko uzzināju šo jaunumu,” izteicies D. Peskovs.

Sestdien Pekinas paziņotajā Konfūcija miera prēmijas, kas tiks pasniegta Ķīnā, nominantu sarakstā iekļauti V. Putins, Vācijas kancelere Angela Merkele, Dienvidāfrikas prezidents Džeikobs Zuma, hibrīdrīsu izveidotājs Juaņs Lunpins, kā arī Gjalcens Norbu, cilvēks, kuram ir jāatpazīst dalailamas reinkarnācija.

Konfūcija miera prēmija tika nodibināta pagājušā gada beigās, pēc tam, kad par Nobela miera prēmijas laureātu kļuva Ķīnas disidents Ļū Sjaobo.

Par Ķīnas miera prēmijas pirmo laureātu kļuva bijušais Taivānas viceprezidents Ļaņs Čžans, taču viņš atteicās no apbalvojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits