Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Putins sazvanījis Eltonu Džonu un aicina satikties - šoreiz pa īstam

Nedēļu pēc tam, kad britu mūziķi Eltonu Džonu "iznesuši cauri" krievu komiķi, kuri notēlojuši Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Džonam piezvanījuši, atsaucoties uz viņa vēlmi ar Kremļa saimnieku pārrunāt geju un lesbiešu tiesību jautājumus, mūziķi sazvanījis Putins - šoreiz īstais, apstiprina Kremlis.

Putins ceturtdien notikušajā telefonsarunā Eltonam Džonam atvainojies par izjokošanu un mudinājis jokdaru izgājienu "neņemt galvā", kā arī piedāvājis satikties. "Ja prezidenta saspringtajā darba grafikā atradīsies laiks, viņš ir gatavs [ar Eltonu Džonu] satikties, lai pārrunātu jebkurus mūziķi interesējošos jautājumus," norādījis Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.Paziņojums par Putina iespējamo tikšanos ar populāro mūziķi medijos teju vai aizēnojis viņa nākamnedēļ gaidāmo tikšanos ar ASV prezidentu Baraku Obamu. Ja saruna patiešām notiks, Eltonam Džonam būs iespēja Kremļa saimniekam klātienē izklāstīt visu, ko viņš aizvadītajā nedēļā desmit minūšu garā telefonsarunā pastāstīja komiķiem Vladimiram Krasnovam un Aleksejam Stoļarovam. Komiķu duets Krievijā ir plaši pazīstami žanra speciālisti - veikuši joku zvanus gan augstām Krievijas, gan Ukrainas amatpersonām. Šoreiz viens no viņiem izlikās par Putinu, bet otrs - par Kremļa preses pārstāvi Peskovu, kurš Džonam tulkoja viltus Putina teikto. Jokdari Džonu uzaicinājuši apmeklēt Krieviju un piedalīties praidā, kas novembrī notiks Maskavā. Praida norisi ik reizi izjaukuši protestētāji un policija.Jāatgādina, ka 2013.gadā Putins parakstīja tā dēvēto antigeju likumu, ar kuru Krievijā aizliegta "netradicionālu seksuālo attiecību propaganda nepilngadīgo vidū". Pēc likuma pieņemšanas pret cilvēkiem ar netradicionālu seksuālo orientāciju pieauga gan atklāti fiziska vardarbība, gan emocionālā vardarbība, tostarp pusaudžu vidū.Eltons Džons ir viens no aktīvistiem, kas iestājas pret šo likumu un aktīvi aizstāv homoseksuāļu tiesības Krievijā, tostarp 2014.gadā vēršoties pie Putina atklātā vēstulē. Kaut Putins teorētiski piekritis tikties ar mūziķi, lai "runātu par visiem viņu interesējošiem jautājumiem", tam būs ne vairāk kā tikai simboliska nozīme - nav ne mazāko indikāciju, ka Putina politika tradicionālo vērtību stiprināšanas jomā Krievijā varētu kļūt pielaidīgāka.

Mūziķis arī iebildis pret Putina noraidošajiem izteikumiem par geju tiesībām audzināt bērnus.

"Tu esi Krievijas prezidents un tu saki kaut ko tik stulbu?" mūziķis izteicies. "Viņš var smieties man aiz muguras, kad aizvērs aiz manis durvis, un saukt mani par absolūtu idiotu, bet vismaz varēšu teikt savai sirdzapziņai, ka mēģināju," viņš iepriekš izteicies, paužot vēlmi tikties ar Krievijas prezidentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits