Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Rinkēvičs: Jau drīz var nākties iedarbināt jaunas sankcijas pret Krieviju

Eiropas Savienības (ES) sankcijas pret Krieviju neaprobežosies ar esošajiem ierobežojumiem nelielam skaitam cilvēku, un jau pavisam drīzā nākotnē varētu būt sagaidāmas ES ekonomiskās sankcijas, otrdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (Zaļo un zemnieku savienība) žurnālistiem sacīja aizsardzības ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija).

Atbildot uz jautājumu, vai Krimas anektēšana nav iemesls jaunu sankciju iedarbināšanai, Rinkēvičs teica, ka par nākamjiem soļiem jau ceturtdien un piektdien lems Eiropas Padome. Viņš uzsvēra, ka līdz šim iedarbināta ir pirmā no trim sankciju fāzēm - politiskās sankcijas, kuras pieņemot, uzsverams princips, ka "diplomātijai vienmēr ir iespējas, un jebkuras iespējas runāt ir ļoti, ļoti būtiskas".

Ministrs arī uzsvēra, ka jebkuras sankcijas Krievijai liecina par kardinālu lūzumu ES rīcībā.

"Vai mēs pirms diviem vai trīs gadiem vai diviem vai trīs mēnešiem būtu iedomājušies, ka Eiropas Savienība nopietni apsvērtu sankciju piemērošanu Krievijai? Domāju, nē. Tas ir kardināls lūzums Eiropas Savienības domāšanā," teica Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka pēc svētdien Krimā aizvadītā starptautiski neatzītā referenduma Eiropas Savienība (ES) un ASV pirmdien noteica sankcijas pret Krievijas un Krimas amatpersonām, kuras tiek vainotas Ukrainas krīzē. Krievijas armijas okupētajā Krimā svētdien notika "referendums" par pievienošanos Krievijai.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) un Eiropas Savienības (ES) sankcijām pret Krievijas un Krimas amatpersonām pievienojusies arī Japāna un Kanāda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits