Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Sīriju tuvākajās dienās grasās pamest 150 Krievijas pilsoņu

Sīriju tuvāko divu dienu laikā grasās pamest līdz pat pusotram simtam Krievijas pilsoņu, kas dzimtenē tiks nogādāti ar lidmašīnām no Beirūtas, otrdien ziņu aģentūrai AFP atklāja kāds vārdā neminēts Krievijas diplomāts.

Vienlaikus viņš gan uzsvēra, ka Krievijas pilsoņu izvešana no Sīrijas nav uzskatāma par evakuācijas sākumu. "Sīrijā atrodas tūkstošiem Krievijas pilsoņu. Lieta tāda, ka Krievijas aviosabiedrības vairs nepiedāvā lidojumus uz Damasku, tādēļ mēs palīdzēsim aptuveni 100, maksimums 150 cilvēkiem pamest Sīriju caur Beirūtu, kas atrodas ļoti tuvu," skaidroja diplomāts, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu. "Mēs vienkārši palīdzam cilvēkiem, kuri vērsušies Krievijas konsulātā Damaskā, lūdzot palīdzību." Lai gan Krievijas konsulāts Damaskā joprojām turpina darbu, ceļš, kas Sīrijas galvaspilsētu savieno ar starptautisko lidostu, ir cietis režīma spēku un opozīcijas nemiernieku sadursmēs.

Diplomāts atkārtoti uzsvēra, ka aptuveni 150 Krievijas pilsoņu izvešana vēl nenozīmē Krievijas pilsoņu evakuācijas sākšanu. "Tā nav evakuācija. Nav nekāda spiediena visiem Sīrijā esošajiem krieviem pamest valsti, jo Damaskā ir daudzi rajoni, kuros ir pilnīgi droši un kuros nav vardarbības un sadursmju," piebilda diplomāts.

Tomēr diplomāts uzsvēra, ka Krievija arī turpmāk nodrošinās savu pilsoņu izkļūšanu no Sīrijas. "Šī operācija turpināsies. Kad vien būs pietiekami daudz cilvēku, kuri Damaskas konsulātā būs lūguši palīdzību, mēs noorganizēsim jaunas lidmašīnas," viņš piebilda.

Maskava ir viena no lielākajām Damaskas atbalstītājām. Kopā ar Ķīnu Krievija ANO Drošības padomē ir izmantojušas savas veto tiesības, lai bloķētu trīs rezolūcijas, kurās Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam tika piedraudēts ar sankcijām. Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta, un saskaņā ar ANO datiem tajā dzīvību ir zaudējuši vairāk nekā 60 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits