Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

The Guardian: Krievijas un Ķīnas noziedznieki pelna miljardus, internetā tirgojot viltotus medikamentus

Krievijas un Ķīnas noziedzīgie grupējumi pelna miljardiem sterliņu mārciņu un pakļauj riskam tūkstošiem cilvēku, internetā pārdodot viltotus un nelicencētus medikamentus, raksta The Guardian.

Laikraksts informē, ka Interpola, policijas, muitas un narkotiku aprites kontroles organizāciju darbinieki īstenojuši plašu operāciju vienlaikus 79 pasaules valstīs un konfiscējuši viltotus medikamentus par kopējo summu vairāk nekā 4 miljoni sterliņu mārciņu.

Savukārt britu Medīcinisko preparātu uzraudzības organizācija paziņojusi, ka interneta vietņu, kas pārdod viltotās zāles, vairākumu kontrolē Krievijas un Ķīnas noziedzīgie grupējumi, bet šādu preparātu vairākums tiek izgatavots Indijā un Ķīnā.

Pēc organizācijas izlūkošanas nodaļas vadītāja Nimo Ahmeda vārdiem, konfiscēto medikamentu vidū bija preparāti pret epilepsiju, krūts vēzi un kuņģa čūlu, kā arī inhalatori astmas slimniekiem.

„Precīzu datu par saslimšanu [šādu medikamentu lietošanas rezultātā] skaitu pasaulē nav, bet ir bijuši gadījumi, kad viltotu preparātu lietošana kļuvusi par cilvēku nāves cēloni, kaut gan to ir ļoti grūti precīzi noteikt,” laikrakstam paziņoja N. Ahmeds.

Viņš arī piebilda, ka ļoti bieži par viltotu medikamentu upuriem kļūst pusaudži, kuri iegādājas atsevišķus preparātus, lai uzlabotu koncentrēšanās spējas un garīgo darbību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits