Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Turpina padziļināties Ukrainas un Krievijas domstarpības gāzes jautājumos

Ukrainas un Krievijas līderiem sestdien tiekoties Tadžikistānas galvaspilsētā notiekošajā Neatkarīgo valstu savienības (NVS) samitā, abu valstu domstarpības gāzes piegādes jautājumos turpināja padziļināties.

Kijeva noraidīja Maskavas aicinājumus nodot pusi savas enerģētikas uzņēmuma "Naftogaz" Krievijas enerģētikas gigantam "Gazprom" apmaiņā pret zemākām dabasgāzes cenām.

"Tas nenotiks," NVS samita kuluāros kategoriski paziņoja Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, kura teikto citē aģentūra "Interfax".

Piektdien Kijeva paziņoja, ka vēlas samita kuluāros sarīkot atsevišķu tikšanos ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu, lai panāktu vienošanos par jauno gāzes piegādes līgumu.

Tomēr šķiet, ka šāda tikšanās Dušanbē nenotiks, jo jau piektdien Kremlis paziņoja, ka Medvedevam neesot plānotas sarunas ar Janukoviču.

Maskava paziņojusi, ka ir gatava pazemināt Ukrainai piegādājamās dabasgāzes cenas, ja Kijeva atteiksies no brīvās tirdzniecības līguma ar Eiropas Savienību (ES) un ļaus "Gazprom" iegūt kontroli pār pusi no "Naftogaz" akcijām.

Ukraina norāda, ka šobrīd tai par gāzi jāmaksā vairāk nekā dažām bagātākajām ES valstīm un ka Krievijas noteiktās cenas ir politiski motivētas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits