Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Veicot plašu uzbrukumu Ukrainai, krievi nejauši apšaudījuši savu teritoriju

Veicot plašu aviācijas uzbrukumu Ukrainai, Krievija otrdien nejauši bombardējusi arī kādu ciematu Voroņežas apgabalā Krievijas dienvidos, kas atrodas netālu no Ukrainas robežas, atzinušas Krievijas amatpersonas, apgalvojot, ka neviens incidentā nav cietis.

Aviācijas un kosmosa spēku lidojuma laikā otrdien ap plkst.9 pēc Maskavas laika (plkst.10 pēc Latvijas laika) "virs Petropavlovkas ciema Voroņežas apgabalā notikusi anormāla aviācijas munīcijas izlāde", Krievijas ziņu aģentūras citē armijas paziņojumu.

Petropavlovka atrodas 150 kilometru attālumā no Ukrainas robežas.

Krievijas Aizsardzības ministrija atzina, ka incidentā, kurā nokritusi spārnotā raķete H-101, sabojātas sešas privātmājas.

Sākta notikušā izmeklēšana. "Notikuma vietā strādā komisija, lai izvērtētu bojājumu raksturu un palīdzētu māju atjaunošanā," paziņoja ministrija.

Voroņežas apgabala gubernators Aleksandrs Gusevs informēja, ka dažiem Petropavlovkas iedzīvotājiem tiek nodrošināta pagaidu dzīvesvieta.

Arī viņš apgalvoja, ka cietušo nav, bet "postījumi nodarīti septiņām mājsaimniecībām".

Pērn aprīlī Krievijas armija atzina, ka tās kaujas lidmašīna nejauši nometa bumbu virs Belgorodas, kas ir netālu no Ukrainas robežas, izraisot eksploziju.

Jau vēstīts, ka Krievija uz Ukrainu naktī uz otrdienu izšāvusi 99 raķetes, no kurām 72 notriekuši ukraiņu zenītartilēristi. Kā informēja Ukrainas armijas virspavēlnieks Valērijs Zalužnijs, notriektas visas desmit hiperskaņas raķetes "Kinžal", 59 no 70 spārnotajām raķetēm H-101, H-555 un H-55, kā arī visas trīs spārnotās raķetes "Kalibr".

Otrdienas rītā divas lielākās Ukrainas pilsētas - Kijiva un Harkiva - tika pakļautas masīvam raķešu triecienam, kurā gājuši bojā vismaz četri cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši ievainojumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits