Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: Kā Krievijā krāpjas ar vēlēšanu biļeteniem (papildināts 17:32)

Internetā publicēti vairāki video, kur redzams,  kā Krievijā svētdien notikušajās parlamenta apakšpalātas Valsts domes vēlēšanās, kur visvairāk balsu ieguvusi valdošā partija Vienotā Krievija, vēlētāji krāpjas ar vēlēšanu biļeteniem. 

Video materiālos redzams kā Ņižņijnovgorodā un Rostovā pie Donas vēlētāji balsošanai pieiet visai radoši, piemēram, izveidojot aizsega sienu un tad piebāžot urnu pilnu ar vēlēšanu biļeteniem.   

Jau ziņots, ka neatkarīgā vēlēšanu novērošanas organizācija Golos (Balss) saņēmusi vismaz 2000 sūdzību par iespējamiem vēlēšanu pārkāpumiem visā Krievijā. Tiek ziņots par lielu skaitu karavīru, kuri balsojuši vēlēšanu iecirkņos, kur tie nebija reģistrēti, kā arī par vēlēšanu biļetenu aizpildīšanu ārpus kabīnēm, ziņo LETA.

Organizācija norādījusi, ka šogad konstatēts mazāk pārkāpumu kā 2011. gadā, taču tomēr tas ir diezgan augsts, ziņo portāls Meduza

Portāls Diena.lv jau vēstīja, ka saskaņā ar šiem rezultātiem, kas iegūti, saskaitot vairāk nekā 80% nodoto biļetenu, Vienotā Krievija pēc partiju sarakstiem saņēmusi 54,28% balsu.

Kā ziņo aģentūra LETA, Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) pirmdien kritizējusi Krievijas Valsts domes vēlēšanas par pamattiesību ierobežošanu un politisko alternatīvu trūkumu.

Somijas parlamenta locekle un EDSO īpašā koordinatore vēlēšanās Ilka Kanerva preses konferencē sacīja, ka novērotāji konstatējuši dažus uzlabojumus, tostarp lielāku caurskatāmību, bet kopējā aina nav iepriecinoša un konstatētas daudzas problēmas.

"Joprojām problēma ir tiesiskie ierobežojumi pamattiesībām. Ja Krievija vēlas pildīt savas demokrātiskās saistības, nepieciešama lielāka telpa debatēm un pilsoniskajai līdzdalībai," paziņoja Kanerva.

Viņš norādīja, ka vēlēšanu vidi negatīvi ietekmēja ierobežojumi pamata brīvībām un politiskajām tiesībām, stingrā kontrole pār medijiem un pilsoniskās sabiedrības ierobežošana.

Kanerva arī sacīja, ka liberalizētais partiju reģistrēšanas process vēl nav nesis rezultātus redzamās politiskajās alternatīvās.

Zemāk skatāms video, kur Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedalās vēlēšanās.

Jāpiemin arī, ka internetā publicēti video, kas paredzēti, lai atspēkotu visus video, kas demonstrē kā notiek krāpšanās vēlēšanu laikā. Tiesa gan jānorāda, ka starp oriģinālajiem video un zemāk skatāmo paraugu kā viltot video, ir izteiktas vizuālās atšķirības.

Ziņa papildināta ar EDSO viedokli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits